Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, wygrałem licytacje, widnieje cały czas w zakładce licytacje a po kilku godzinach licytacja została wznowiona na 24 godziny, nie brałem już udziału i zostałem przelicytowany. Licytacja zakończona, u mnie dalej widnieje w zakładce licytuję.
@Client:23415535 Czasem Allegro przedłuża oferty, także licytacje, gdy pojawi się jakiś błąd techniczny. Jeśli to było Allegro Lokalnie, licytacje są przedłużane o 5 minut, gdy ktoś zalicytuje w ostatniej minucie. Gdzie licytowałeś? Na zwykłym Allegro, czy Lokalnie?
Na zwykłym allegro.
Może tu coś Ci się wyjaśni:
Allegro Lokalnie
|
Allegro
|
---|---|
Licytujesz samodzielnie, bez automatycznego systemu. Podana przez Ciebie kwota jest od razu widoczna w licytacji, także dla innych.
|
Wpisujesz maksymalną kwotę, jaką możesz zapłacić. Jeśli pojawią się inni licytujący, system będzie automatycznie licytować za Ciebie.
|
Sprzedający nie może dodać opcji kup teraz do licytacji.
|
Sprzedający może dodać opcję kup teraz do licytacji i umożliwić natychmiastowy zakup za ustaloną kwotę.
|
Nie ma ceny minimalnej. Jest nią cena wywoławcza.
|
Sprzedający może ustawić cenę minimalną.
|
Ogłoszenie podbijasz o konkretne kwoty, minimum 1 zł.
|
Oferty są podbijane automatycznie, o kwotę postąpienia.
|
Nie możesz wycofać się z licytacji.
|
Możesz wycofać swoją ofertę, jeśli sprzedający się na to zgodzi.
|
Przystąpienie do licytacji w ciągu ostatnich 60 sekund przedłuża ją o dodatkowe 5 minut.
|
Brak takiej opcji.
|
Na zwykłym allegro i nie widziałem komunikatu o cenie minimalnej.
@Client:23415535 czy możesz podać numer oferty, w której licytowałeś? Sprawdzę to dla Ciebie!
Bardzo dziękuję, nr oferty: 11322518064.
@Client:23415535 Takie wydłużenia ofert są zwykle tylko w przypadku jakiejś awarii lub przerwy na konserwację w serwisie i trzeba się do tego przyzwyczaić bo to potrafi się często powtarzać.
@Client:23415535 dziękuję! Dopytuję o to i jak tylko otrzymam odpowiedź, wrócę z nią tutaj 🙂
@Client:23415535 otrzymałam potwierdzenie, że wystąpił problem techniczny w czasie, gdy miała się zakończyć, a w takim przypadku licytacja jest przedłużana automatycznie o 24 godziny, tak jak podpowiedał @kolekcjoner608.
Przykro mi, że z tego powodu nie udało Ci się wygrać licytowanego przedmiotu i przepraszam Cię za utrudnienia!
Dziękuję za odpowiedź, nie mam pretensji do Ciebie ale taka sytuacja to śmiech na sali, w dzisiejszych czasach to jest nieprofesjonalne a wręcz niedopuszczalne, jaki problem żeby uznać zwycięstwo tego, który wygrał licytacje w planowanym zakończeniu tejże licytacji. Sprawa wyjaśniona ale niesmak pozostał.
@Client:23415535 masz rację
tym bardziej, że tak się dzieje od wielu lat i problem nie został do tej pory rozwiązany
Nie otrzymałeś nawet od allegro automatycznej informacji, że w czasie jak wygrywałeś aukcje system miał awarię
i twoja wygrana będzie anluowana
@la_nika gdzie w regulaminie allegro jest opisany taki algorytm działania?
Dokładnie, zgadza się a najlepsze, że licytacja wystawiona na nowo.
@Client:23415535 Tak samo może tutaj przyjść niezadowolony klient, który nie mógł zalicytować w ostatniej chwili, bo był błąd techniczny i mówić tak samo jak ty. 🙂
Kompletnie nie widzę związku z moją sytuacją.