anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

WYGRAŁEM LICYTACJĘ - sprzedający jedną formę odbioru wskazał jako odbiór osobisty za 85dni!!!

Client:116746370
#1 Nowicjusz

Witam,

wygrałem poniższą licytację od MEGA-TEL, chciałem ją zrealizować lecz MEGA-TEL udostępnia tylko opcje zakupu z odbiorem osobistym za 85 dni !!! Na prośby i wiadomości nie odpisuje... 

Co z tym zrobić? Moim zdaniem jest to celowe zachowanie wręcz oszukiwanie ludzi... 

Cześć Piotr,
Gratulujemy wygranej licytacji przedmiotu od MEGA-TEL.

Wygrałeś licytację

Opłać zakup, aby sprzedający mógł wysłać do Ciebie przesyłkę.

Twój zakup
z dnia 5 sierpnia 2025, 11:12
Client116746370_1-1754575634873.jpeg

iPhone 16 PRO MAX 512GB BLACK TITANIUM-CZARNY
(17745819195)
5 599,00 zł

RAZEM BEZ DOSTAWY
5 599,00 zł

Dostawa

Przesyłka od MEGA-TEL
1 produkt
5599,00 zł
Client116746370_2-1754575795974.jpeg

1 × 5599,00 zł
5599,00 zł

• Płatność za pobraniem 

• Odbiór w punkcie

• Odbiór osobisty pobranie Solec 97, Warszawa
        dostawa za 85 dni
        127,4 km od adresu - mapa

0,00 zł

Uwagi do zakupu (opcjonalnie)
Dzień dobry, chcę zakupić wygranego iphone z licytacji. Jedyna forma dostawy to odbiór osobisty za 85dni? Czy to są jakieś żarty? Proszę o udostępnienie odbioru towaru za pobraniem kurierskim. Pozdrawiam
oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

kaliszaneczka-x
#15 Entuzjasta

No rzeczywiście dziwne. Ale jakby nie powiedzieć to wiedziałeś o tym przed zalicytowaniem więc po co licytowałeś? Sprzedający wyraźnie taki termin podał. Allegro w swoim sugerowanym czasie zresztą również wyraźnie o zaznaczyło. A tak szczerze to Na Twoim miejscu odstąpiła bym od umowy...

Screenshot_327.pngScreenshot_328.png

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:116746370 Pewnie zbiera sobie zamówienia i potem sprowadza towar, w sumie nic specjalnie dziwnego.
O terminie realizacji umowy i sposobie dostawy (odbioru) sprzedający informował w odpowiednich zakładkach a Ty licytując te warunki zaakceptowałeś - więc gdzie tu jest 'oszukiwanie ludzi'?

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@komis-bell tja.... po 85 dniach odda kasę i ma kredycik za free

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@mdrogeria O tym też pomyślałem.

oznacz moderatorów

Client:116746370
#1 Nowicjusz

Jak widać pierwszy i ostatni raz licytowałem... macie rację nie zauważyłem tego że termin dostawy to 85dni i odbiór tylko i wyłącznie na miejscu... sprzedawca również nie raczył odpisać na wiadomości, ZERO kontaktu. Osobiście uważam, że jest to celowe nie etyczne zagranie sprzedawcy. 

Myślę, że w momencie gdy aukcja przebiłaby daną cenę odpowiadającą sprzedawcy to nagle by zmienił formy zamówienia/ odbioru na korzystniejsze jakże i czas realizacji.

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:116746370 "Myślę, że w momencie gdy aukcja przebiłaby daną cenę odpowiadającą sprzedawcy to nagle by zmienił formy zamówienia/ odbioru na korzystniejsze jakże i czas realizacji."

Licytacja i jej warunki, jeśli złożono już przynajmniej jedną ofertę nie może być edytowana w żaden sposób.

oznacz moderatorów