anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

wygrana licytacja zerwana przez sprzedającego

68947737
#1 Nowicjusz#

witam,

wygrałem licytację i opłaciłem wartość wylicytowanego produktu wraz z niezbędnymi opłatami i wskazaniem miejsca dostarczenia przesyłki.

Tym czasem sprzedający zwrócił na moje konto wpłaconą kwotę. Czy miał do tego prawo?

Nadmienię że nie kontaktował się ze mną w tej sprawie aby polubownie zerwać sprzedaż.

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

mdrogeria
#21 Demiurg#

można to ująć z drugiej strony , kupujący wygrywają licytacje i nie opłacają ich , to się dzieje powszechnie za cichym przyzwoleniem allegro , jak zwrócił kasę nic tu więcej nie zdziałasz jedyna droga to sąd 

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@68947737 podaj mi proszę nr zamówienia.

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów

68947737
#1 Nowicjusz#

Oferta: ff5be6a3-72ce-40f0-83c9-71013f3455e2

oznacz moderatorów

68947737
#1 Nowicjusz#

gdvorek czy to wystarczy?

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@68947737 Skontaktuj się proszę w tej sprawie ze sprzedającym i spytaj o powód zwrotu. Możesz założyć z nim dyskusję. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Tak się dzieje często jak sprzedającemu nie pasuje cena, niestety po zwrocie środków, pozostaje Ci sąd.

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@LEW433 sprzedający może odwołać licytację tylko w sytuacjach, które są ściśle określone przez nasz regulamin. Jest to m.in. kradzież lub uszkodzenie towaru. Jeśli wskazał inny powód, możemy wysłać mu ostrzeżenie za naruszanie zasad.

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@gdvorek To musisz poczytać wątki, niestety jest inaczej, Sprzedający jak im cena nie pasuje zwracają śrdoki a z drugiej strony kupujący nie opłacają, Ot taki cyrk.

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@LEW433 jestem świadomy, że takie sytuacje mają miejsce. Daje Wam znać, że jeśli z jakiejkolwiek strony występuję naruszenie regulaminu to my podejmujemy działania.

Podsumowując - sprzedający, jeśli wskaże inny powód niż ten w regulaminie, po zgłoszeniu do nas podejmiemy działania. A kupujący, który nie opłaca, otrzymuję również od nas upomnienia, które mogą prowadzić do odpowiednich sankcji.

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów