anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

wygrana licytacja zerwana przez sprzedającego

68947737
#7 Wielbiciel

witam,

wygrałem licytację i opłaciłem wartość wylicytowanego produktu wraz z niezbędnymi opłatami i wskazaniem miejsca dostarczenia przesyłki.

Tym czasem sprzedający zwrócił na moje konto wpłaconą kwotę. Czy miał do tego prawo?

Nadmienię że nie kontaktował się ze mną w tej sprawie aby polubownie zerwać sprzedaż.

oznacz moderatorów
12 ODPOWIEDZI 12

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

można to ująć z drugiej strony , kupujący wygrywają licytacje i nie opłacają ich , to się dzieje powszechnie za cichym przyzwoleniem allegro , jak zwrócił kasę nic tu więcej nie zdziałasz jedyna droga to sąd 

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@68947737 podaj mi proszę nr zamówienia.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

68947737
#7 Wielbiciel

Oferta: ff5be6a3-72ce-40f0-83c9-71013f3455e2

oznacz moderatorów

68947737
#7 Wielbiciel

gdvorek czy to wystarczy?

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@68947737 Skontaktuj się proszę w tej sprawie ze sprzedającym i spytaj o powód zwrotu. Możesz założyć z nim dyskusję. 

Nicol
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

68947737
#7 Wielbiciel

co to da 😂. Skończy się na Allegro upomni. Zamkniecie mu konto, choć nie sądzę, to otworzy nowe. 

Zobaczymy co odpowie...

oznacz moderatorów

68947737
#7 Wielbiciel

😀

68947737_0-1740252666715.png

oznacz moderatorów

68947737
#7 Wielbiciel

Screen się nie wkleił :

Opis problemu: Dzień dobry. Proszę o wyjaśnienie sytuacji co jest powodem zerwania umowy?

Client:102006729 22 lutego 2025 17:50 Witam, zegar spadł ze ściany i niestesty się rozpadł w kawałki, pieniądze odesłane.

22 lutego 2025 17:52 Moge prosic o zdjecia moze go złożę?

Client:102006729 22 lutego 2025 19:19 Niestety już się go pozbyłem

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Tak się dzieje często jak sprzedającemu nie pasuje cena, niestety po zwrocie środków, pozostaje Ci sąd.

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@LEW433 sprzedający może odwołać licytację tylko w sytuacjach, które są ściśle określone przez nasz regulamin. Jest to m.in. kradzież lub uszkodzenie towaru. Jeśli wskazał inny powód, możemy wysłać mu ostrzeżenie za naruszanie zasad.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@gdvorek To musisz poczytać wątki, niestety jest inaczej, Sprzedający jak im cena nie pasuje zwracają śrdoki a z drugiej strony kupujący nie opłacają, Ot taki cyrk.

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@LEW433 jestem świadomy, że takie sytuacje mają miejsce. Daje Wam znać, że jeśli z jakiejkolwiek strony występuję naruszenie regulaminu to my podejmujemy działania.

Podsumowując - sprzedający, jeśli wskaże inny powód niż ten w regulaminie, po zgłoszeniu do nas podejmiemy działania. A kupujący, który nie opłaca, otrzymuję również od nas upomnienia, które mogą prowadzić do odpowiednich sankcji.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów