Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam faktycznie mam 30 dni n opłacenie produktu po wygranej licytacji czy to zwykły bait ?
@kinemstik tak masz o ile sprzedawca nie skrócił go w opisie 🙂 ale pamiętaj że możesz być kiedyś po drugiej stronie i myślę że byś był mało zadowolony jak byś czekał na kasę 30 dni, zasada jest że płaci się do 7 dni 🙂
@kinemstik Na Lokalnie 5 dni. Na zwykłym Allegro tak , 30 dni. Chyba że Sprzedający w opisie wyznaczył krótszy termin. Ale Sprzedawca nie będzie szcześliwy jak będziesz płacił po 30 dniach...
Skoro jest taki zapis stworzony przez allegro to co się czepiacie nie ja to wymyśliłem 😉 więc skoro mam takie prawo dane mi przez allegro to po co ten bojkot ?
@kinemstik żaden bojkot, życzę Ci żebyś był kiedyś po drugiej stronie to zmienisz podejście, warto się szanować 😉
Ja się tylko spytałem o ten chory zapis bo place odrazu ale widzę , że jakieś dziwne aluzje 🤣
@kinemstik Tak, na zwykłym Allegro po wygranej licytacji masz na zapłacenie 30dni o ile sprzedajacy nie wyznaczył innego terminu, nie oznacza to żeby tak długo czekać, podejmij decyzję czy kupujesz czy nie, sprzedający ma zablokowaną sprzedaż. Na AL masz 5 dni i jak nie opłacisz w tym czasie nie dochodzi do zakupu.
@kinemstik Tak, na zwykłym Allegro masz 30 dni na zapłatę w przypadku licytacji i 7 dni przy opcji "kup teraz", o ile tak jak napisał @kostas11 sprzedawca nie skrócił tego okresu.Trzeba jednak trzymać się nie pisanej zasady.Licytuję, wygrywam, płacę od ręki.Nie mam kasy nie licytuję.Wszyscy wtedy będą zadowoleni.
Po prostu dziwi mnie ten chory zapis . Pytam wlasnie dlatego , że chce coś wystawić w licytacji . Tylko patrząc na ten zapis chyba lepiej zrobić kup teraz . Dla mnie jest to nie pojęte kupic coś a potem zwlekać . Ale dużo ludzi pewnie tak robi więc zadałem pytanie wam społeczności 😉
Możesz zmienić te 30dni i zaznaczyć w ofercie np: 7dni.
@kinemstik Dlatego otrzymałeś odpowiedzi z perspektywy sprzedających.Jeśli coś wystawiasz i nie chcesz czekać w nieskończoność na wpłatę, musisz zamieścić odpowiedni zapis odnośnie terminu zapłaty.Pamiętaj tylko aby nie umieszczać tego w opisie aukcji, bo Allegro może aukcję usunąć, a w skrajnym przypadku zawiesić konto.Najlepiej umięść taki zapis w zakładce "o sprzedającym"
@kinemstik na zwykłym Allegro umieść zapis o terminie płatności w "o sprzedającym" a jeżeli chcesz wystawić na licytację na Allegro lokalnie to w opisie aukcji.
Ja sobie ustawiłem 1 do 3 dni, że czekam na płatność ze strony kupującego po dwóch majowych zamówieniach gdzie różni allegrowicze nie zapłacili za zakupione przedmioty. Straciłem tylko czas.
Raczej na AL ne można zmieniać terminu płatności przy licytacji.😁
Tz. prawo nie działa na Allegro lokalnie? 😂