Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dostałem taką wiadomość: kontakt@basiahofman.com.pl Aktualizacja zasad nowego regulaminu Allegro. Czy ALLEGRO to wysyła ?
Nie to próba wyłudzenia
Wygląda na oszustwo, po co taki mail?
Ja również z tego adresu ale innej treści "
Cześć , | |
Wykryliśmy nietypową aktywność na tym koncie i dla Twojego bezpieczeńst wa tymczasowo blokujemy dostęp. Klikając poniższy link, potwierdzisz, że jesteś prawnym właściciele
Jeśli problem nie zostanie rozwiązany, Twoje konto zostanie automatycznie zawieszone. Dziękuję Ci! Zespół Allegro" |
@wwwafvpl Cześć. 🙂 Nie, to nie jest nasz adres. Prześlij nam proszę tę wiadomość (za pomocą opcji "przekaż dalej") na phishing@allegro.pl
Witam, to jest mail od was z allegro czy raczej oszustwo ?
@Justini30 Cześć. 🙂 To nie jest mejl od nas, a Twoje konto nie jest zablokowane. Jeśli masz taką możliwość, to prześlij nam proszę tę wiadomość (za pomocą opcji "przekaż dalej") na phishing@allegro.pl
Zastanawia mnie skąd oszuści znają maile użytkowników że wysyłają te wiadomośći mailiwe żeby tylko użytkownik kliknął w podany link , i podał dane a jeśli by to zrobił to będzie wyczyszczone konto bankowe.
Skąd oszuści mają i znają te maile że wysyłają fałszywe wiadomości mailowe
@Agent555 Takie pytanie najlepiej zadać administratorom skrzynek (osoby, które nie mają konta na Allegro przypisanego do danego mejla, również otrzymują takie wiadomości).
@PSORBIX Cześć. Dzięki za sygnał! Prześlij nam proszę tę wiadomość na adres phishing@allegro.pl (za pomocą opcji "przekaż dalej"). Zabezpieczymy stronę, do której link znajduje się w treści mejla.
poszło