Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam 5 sierpnia 2023 roku na Allegro dokonałem zakupu ekspresu do kawy SEVERIN model KA4810 cena 538,35 zł firma sprzedająca to INTER-SAT-LTD [edycja] .Gwarancja to dwa lata od dnia sprzedaży. Problem jest taki że tego modelu nie serwisuje żadna firma w kraju ,gdzie mam zwrócić ekspres lub naprawić bo grzałka nie grzeje . Gwarancja produktu do 5 sierpnia 2025 proszę o pomoc Allegro jestem osobą starszą mam prawie 80 lat i nie wiem gdzie szukać pomocy pozdrawiam Tadeusz [edycja]
@Client:50356018 w tej sytuacji powinieneś zgłosić problem z produktem sprzedawcy. W ciągu dwóch lat od zakupu masz możliwość skorzystania z rękojmi. Możemy oczywiście pomóc w zgłoszeniu 🙂 Czy możemy się z Tobą skontaktować telefonicznie? Czy wolisz, żebyśmy napisali do Ciebie wiadomość mailową w tej sprawie?
Dziękuję złożyłem reklamacje przez Kupione/ Reklamacja
Tadeusz.
@Syrena_zT Rękojmia jest w przypadku zakupów C2C lub B2B musi odesłać towar sprzedawcy i do roku domniema się że wada tkwiła w momencie zakupu, powyżej roku to kupujący musi udowodnić wadę 😞
Zakup B2C obowiązuje niezgodność z umową, wystarczy złożyć reklamację i udostępnić towar do odbioru sprzedawcy 🙂
@Client:50356018 Zakup na firmę czy prywatnie? Jak prywatnie to zostaw gwarnację i skorzystaj z rękojmi, Masz na to dwa lata od zakupu. Napisz do sprzedawcy i to już jego problem jak to rozwiąże.