Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Ostatnio zakupiłem 3 przedmioty u jednego sprzedawcy. Sprzedawca wysłał tylko dwa. Kiedy zapałem się gdzieś jest trzeci poinformował mnie że omyłkowo został wysłany do kogoś innego. Okazało się że przedmiot ten został sprzedany na **piiip** i wysłany do osoby która go zakupiła tam (recenzja z transakcji widoczna y sprzedawcy). Sprzedawca dalej wystawia aukcje i na Allegro i na **piiip**. Czy to jest zgodne z regulaminem? Jak mogę zgłosić to?
@Fagot33 Wystawiać sobie może co chce i gdzie chce, ale jeśli kupiłeś u niego przedmiot na Allegro, została zawarta prawnie wiążąca umowa i masz prawo domagać się wydania rzeczy, nawet sądownie. Allegro to nie zabawa. Sprzedawcy postępują w ten sposób, czyli odmawiają wysyłki po zakupie głównie dlatego, że Allegro nie wyciąga wobec nich konsekwencji, a mogłoby 🙂
Zgłosić możesz tu; https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=65a29468-5e40-4672-a8d6-e0a1f77e6d3a&subjectId=5d429015-5...
@Fagot33 Sprzedał i to jego sprawa gdzie i kiedy, tobie należy się zakupiony towar. Zakup na zwykłym All czy AL?
Sprzedawcy często wystawiają ten sam towar na różnych portalach (osobiście też tak wystawiam) bo tylko tak można powiększyć rzeszę swoich klientów ale trzeba pamiętać o zobowiązaniach i odpowiedzialności dlatego trzeba mieć w zapasie taki sam produkt lub dokładnie pilnować i ten który się sprzeda od razu usuwać z pozostałych miejsc sprzedażowych.
Warto też pamiętać o interpunkcji 🙂