Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Szlag mnie trafia, 3 raz trzech różnych sprzedawców wystawia faktury które powinny być imienne na dane adresu dostawy wpisane w dane konta (ten adres to miejsce pracy czyli nazwa firmy) i każdy ze sprzedawców piszę że "Witam, z automatu wystawiamy fakturę imienną " Jaką fakturę imienną skoro to dane dostawy (w opcji paczkomat nie mają żadnego sensu)
Czy allegro.pl dostarcza dane do sprzedawców w sposób losowy, czy sprzedawca za pomocą jakiś dziwnych narzędzi przez APi losowo parsuje sobie losowe pola. Naprawdę szlag mnie trafia .
Przykładowo :
9176873961
10529251386
@Fotohobby Faktury powinny być wystawiane na adres, który podasz po zaznaczeniu pola "chcę otrzymać fakturę". Jeśli otrzymałeś fakturę na inny adres, domagaj się korekty, jeśli to nie pomoże, otwórz Dyskusję 🙂
To Ty jesteś ten sam Fotohobby z Cafe Allegro? Chyba się znamy w kontekście pewnej znanej wtedy forumowiczki, dominującej w tym czasie na CP 🙂
Witam, a co w przypadku gdy zakup jest bez zaznaczenia pola ,,chcę otrzymać fakturę,, a faktura wystawiona jest na adres wysyłki podany podczas zakupy(do firmy mojej żony). Na pytanie czemu nie wystawiono dokumentu na dane kupującego odpisaniomi że tak się robi na Allegro. To gdy w opcji wysyłki podam adres sąsiada, to na niego też będzie wystawiony dokument? Dziekuję z góry za porady.
Ale to taki problem zaznaczyć to pole, ewentualnie we wiadomości do sprzedającego podać dokładne dane do faktury? Sprzedający nie jest jasnowidzem i nie ma obowiązku przeprowadzać śledztwa, który adres jest tym właściwym.
nie jest problemem podać danych do faktury, tylko ja nie chciałem faktury i nie zaznaczałem pola że chcę fakturę. ył to piecyk gazowy i wystawiono na firmę żony na adres wysyłki. Gdyby był dokument na mnie jako kupującego-byłoby ok, a tak to firma powinna księgować wszystkie faktury na nią wystawione. Jeszcze ja montuję piecyk na moim mieszkaniu i z miomi danymi-jak przyjedzie serwis to może też się dopatrzyć że inny adres.
Jeśli nie zaznaczysz 'chcę fakturę' i nie podasz danych, to fakturę wystawia się na adres główny (zamieszkania).
sprzedający twierdzi że jak nie zaznaczam pola ,,chcę fakturę,, to jest ona wystawiana na adres wysyłki. Mam rozpoczętą dyskusję ze sprzedającym i on idzie w zaparte że tak ma być.
Tak właśnie powinno być - ale nie jest niestety. Osobiście też odbieram prywatne (zwłaszcza większe) przesyłki kurierskie pod adresem Firmowym i bardzo często w środku zamiast paragonu fiskalnego faktura imienna wystawiona zamiast na adres główny (adres płatnika / zamawiającego / adres zamieszkania nabywcy) na jakieś dziwne dane sklecone przez sprzedawcę z adresu dostawy i nazwy firmy gdzie odbierano dostawę. I też mnie szlag trafia bo są problemy z rejestracją gwarancji, odsprzedażą itp. Bardzo bym chciał żeby ktoś wreszcie zrobił z tym porządek.