anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wysyłka towaru w ramach jednego zakupu do różnych odbiorców

PawelN62
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry

Czy ktoś wie jak można w ramach jednego koszyka zakupów sprawić by część z nich dostarczona została na moje imię i nazwisko do np. paczkomatu a część pod wskazany adres członka rodziny.

Chodzi o sytuację gdy kupuję jednocześnie kilka przedmiotów w jednym koszyku. Część dostaw może być zrealizowana do paczkomatu ale kilka może być jedynie kurierem.

Realizując transakcję podaję na początku adres wysyłki i w sytuacji opisanej powyżej jest to z reguły adres osoby która odbierze od kuriera paczkę dla mnie ale powoduje to równocześnie że paczki dostarczane do paczkomatu są również na adres tej osoby (w tym jej adres email i nr. telefonu).

Powoduje to komplikacje przy otrzymywaniu powiadomień o dostarczeniu towaru do paczkomatu jak i jego odbiorze (muszę posługiwać się nie swoim numerem telefonu).

Wiem że można stworzyć dodatkowe adresy zawierające część danych osoby odbierającej paczkę od kuriera i część moich danych ale to półśrodek, który i tak nie rozwiązuje problemu. Jak podam mój numer to kurier będzie dzwonić do mnie by umówić odbiór paczki a jak podam numer osoby odbierającej paczkę to przy paczkomacie będę musiał posługiwać się nie sowim numerem oraz nie będę otrzymywać powiadomień z aplikacji np. Inpost o dostawie paczki.

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

Client:44052296
#21 Demiurg#

@PawelN62 a nie możesz oddzielnie kupować przedmiotów dla każdego adresu?

oznacz moderatorów

PawelN62
#7 Wielbiciel#

Wygodniej jest mi polecić zbiorczo. Tym bardziej że kiedyś była opcja przypisywania różnych adresów odbioru

oznacz moderatorów