Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
temat był poruszany i zapoznałem się z odpowiedziami ale mimo wskazówek że google radzi sobie z odszyfrowywaniem zakodowanych danych z chinskich faktur to nie uważam żeby było to zadanie dla kupującego. Skoro allegro wysyła te produkty to chyba wystawia z tego tytułu fakturę za usługę ale chyba nie na takie dane
INVOICE
FROM: tanying
guangdong
shengdongguanshiliaobuzhenquantangjintianbaxiang22hao201fang 91441900MA548WJE6M
Księgowa powiedziała że tego nie zaksięguje bo nie ma danych wymaganych przez polskie prawo skarbowe
A chińczyk twierdzi że invoice jest ok, a jeżeli tak to może allegro podpowiedziłaoby jak to księgować?
Nawiązując do mojego problemu, to wśród odpowiedzi pojawiło się sformowanie, aby poinformować Allegro o nieuczciwym Sprzedającym
Zadam pytanie PO CO? Skoro Allegro broni strony Sprzedającego a nas Kupujących mają w ....., aby nie być gołosłownym 3 szybkie cytaty z dyskusji:
Allegro:
Chciałabym zaznaczyć, że stale obserwujemy działania Sprzedawców. W przypadku naruszeń prawa czy regulaminu - podejmujemy odpowiednie kroki.
Allegro:
Nie zakładamy jednak ograniczeń na konto Sprzedającego na prośbę Kupującego.
Allegro:
Tak jak już wspominaliśmy - nie jesteśmy ekspertem w dziedzinie fakturowania oraz nie mamy mocy, aby móc orzekać w tego typu sprawach.
Sprzedający wystawia lewe faktury, a Allegro: "W przypadku naruszeń prawa czy regulaminu - podejmujemy odpowiednie kroki"
Więc jaki z tego wniosek - LEWE FV VAT i Sprzedający wykreślony z polskich rejestrów działalności to wg Allegro nie jest naruszenie prawa.
A najlepsze, co w tym jest, że towar wysyłany z magazynu Allegro więc - SWOICH BĘDZIEMY BRONIĆ. A mnie zastanawia na jakie dane Allegro wystawia mu fv za obsługę tego magazynu?