Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Hej sprawa jest taka, mam części do komputera i jest ktoś kto chce mi go poskładać ale u siebie w domu. Żebym mu te części dał on zamontuje i przywiezie do domu. Jak mam się zabezpieczyć przez oszukaniem ? Czy wystawienie aukcji na Allegro i opisanie w niej wszystkiego czyli części które mu daje, jego usługi oraz czas na złożenie ma sens ? Dodatkowo umowa jakaś. Jak myślicie i co wy byście zrobili ? Na co uważać? Bardzo dziękuje za każda odpowiedz
@Matthiui spisz umowę, wystawienie na allegro nie wiele Ci da, a jak się aż tak boisz to poszukaj kogoś zaufanego 🙂
jak taka umowa ma wyglądać ? Co na niej powinno być ? I co w przypadku kiedy jednak będzie umowa a oszuka. Co wtedy robić ?
@Matthiui Najbezpieczniejszą formą jest poszukanie wśród znajomych, kub znajomych znajomych.
Lub, nie kub.
Idź do prawnika, doradzi Ci. Tu jest forum Allegro.
Daj mu te części za pokwitowaniem, spisz umowę na zmontowanie, potem odbierz komputer i mu zapłać. Niech też da Ci kwit na otrzymaną wpłatę. Po co angażować w to Allegro? Tu się sprzedaje, zapłacisz prowizję za sprzedaż części.
@Matthiui ile ty masz lat?
21
@Matthiui Daj sobie spokój z takim kombinowanem, masz tu człowieka który złoży Ci kompa z powierzonych części https://vbtpc.pl/zamowienia/budowa-pc-z-twoich-czesci/
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄