Zamówiłam paczkę kt odebrałam w punkcie DPD i obrazu nadałam zwrot. Przyjęto paczkę aczkolwiek nie widzę żadnego ruchu. Byłam w punkcie gdzie oddałam paczkę na zwrot i poinf mnie ze kurier pobrał paczkę. Nr zwrotu 478 128091. Proszę o wyjaśnienie sprawy.
To jakaś nowa zabawa na Allegro odsyłać paczki zaraz po jej odbiorze po to by śledzić jej ruchy....
PS. A tak na serio to informacje o zwrocie powinny być widocznie na koncie Allegro w sekcji zakupy, szczegóły zwrotu.
Czy są za to jakieś monety, mam nadzieję że nie na koszt i czas sprzedawcy
@Halfrunt Też mnie czasami zastanawia to zjawisko, zamówić po ta aby odesłać.Ale jest teoria.Zamawiają X przesyłek po to aby zostawić tą, która dojdzie najszybciej.A reszta zurück.Co ich obchodzą poniesione przez sprzedawcę koszty, czas itp.
.
Przesyłka zwrotna dostanie nowy numer, jak kurier odbierze ją i naklei etykietę. Po nr zwrotu czy starym nr przesyłki, nie ma możliwości śledzenia.
Jeżeli to DPD, to mają do 5 dni roboczych na doręczenie przesyłki (tu nie ma godziny granicznej). Natomiast jeżeli to Allegro Delivery Kurier DPD, to wtedy do 3 dni roboczych, pod warunkiem nadania do godziny granicznej.
Cześć @Client:102486946, przekazałem sprawę do odpowiedniego działu.
Wrócimy do Ciebie, gdy otrzymamy odpowiedź od przewoźnika.
Wracam @Client:102486946, skontaktowaliśmy się z Tobą w zgłoszeniu mailowym o numerze 57090476.