Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
Chciał bym nabyć telefon z aukcji :
https://allegro.pl/oferta/iphone-11-pro14-7cm-5-8-64gbdual-sim-szary-9705529509
Jenak się lekko obawiam zakupu. Czy w przypadku jakich kolwiek problemów zwrot w ciagu 14 dni jest możliwy ?
Pozdrawiam
@Remetal Tak- zwrot jest możliwy.
Dziękuję ,
Ale czy jest jakiś program Allegro, który mniechroni przed tym że sprzedawca nie odda pieniędzy ?
@Remetal Jest Program Ochrony Kupujących; https://allegro.pl/pomoc/dla-kupujacych/program-ochrony-kupujacych/co-zrobic-aby-otrzymac-rekompensa...
Teoretycznie jest możliwy, ale odsyłasz towar na swój koszt do Hong Kongu. Omijaj takie oferty, szukaj dostawców z Polski.
Poza tym sprzedawca nie ma komentarzy, moim zdaniem bardzo ryzykowny zakup.
@Remetal Produkt ma opinie na 5* sprzedawca sprzedał ich już sporą ilość wygląda wiarygodnie ,wystawia fakturę tyle że wysyłka jest z Francji , najlepiej zadaj pytanie sprzedającemu powinien ci wszystko wytłumaczyć.
@mwmonety z tą Francją to chyba mała ściema, bo w zakładce o sprzedającym jest sprzeczna informacja.
@pulkownik66 @Remetal Może ma kogoś w Francji, wysłał go tam wcześniej. Prawda jest że zakup spoza UE obarczony jest ryzykiem.
@LEW433 Wysłał kogoś do Francji- tak zapewne jakiegoś Ślimoka🤣🤣🤣
WIdzę że 3 osoby kupiły, żadnej oceny ani komentarza.
Boję sięże sprzedawca sam kupił 3 szt.
Normalnie ten telefon na rynku stoi 4800, w największych firmach tego typu w PL
Widząc cenę 3000, z marszu jest coś nie tak
Do numeru NIP który jest przypisany do tego sprzedawcy jest tyle kont
jiu299551 | Usuń |
muyu73003 | Usuń |
weixi558 | Usuń |
mendu14174 | Usuń |
gong44140 | Usuń |
jiu299551 | Usuń |
muyu73003 | Usuń |
weixi558 | Usuń |
mendu14174 | Usuń |
gong44140 | Usuń |
Czyli śmierdząca sprawa...
dzikuję za odpowiedzi !
Niestety też kupiłem telefon od jednego z tych chińskich sprzedawców co wszytce maja ten sam NIP
anulowałem zamówienie w tym samym dniu 21.10.20
dzisiaj 26.10.20 zapytałem sprzedawcę czy zamierza zwrócić pieniądze. W jakości odpowiedzi dostałem wymówkę że paczka jest w drodze i po pięciu minutach przyleciał mail od Allegro z numerem do śledzenia. Ten numer kończy się na **NL i na dzień dzisiejszy nie działa
@roleme1 jeżeli ktoś sprzedaje po "atrakcyjnej" cenie, powinna zapalić się lampka, dlaczego.
Z tego co koledzy wyżej pisali jest program ochrony
Jednak jestem ciekawy jak się spara zakończy i czy jest wątek o tej sprawie reszty kupujących i czy dostali faktycznie tefon.
Pozdrawiam
P. S. Daj prosze znać jak sprawa się wyjaśni
Właśnie tez miałem wątpliwość ale postanowiłem zaufać POK Allegro , wiec jeżeli sprzedawca nie jest oszustem to będę miał telefon w dobrej cenie, jak nie to po prostu będę miał 3 kafle zamrożone na pare tygodnie.
Dodałem wpis powyższej tylko po to żeby uprzedzić innych jeżeli coś pójdzie nie tak.
@roleme1 Czyli tak sobie kombinujesz.😁
Czekam z niecierpliwością 😁✌️
@roleme1 To, że numer kończy się na NL, to nie najgorsza wiadomość - nie zapłacisz cła. Co prawda Niderlandy to nie Francja, ale światełko w tunelu jest.
Wiele chińskich firm cli towar zbiorczo i wysyła z magazynu w UE. Śledzenie pojawi się kiedy towar dotrze do Europy, czyli 2 tygodnie lub 3.