anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zakup kwasu siarkowego/solnego na firmę

Maqmba1
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry,
Posiadam aktywne konto firmowe na allegro ale nie mogę dodać do koszyka i zakupić kwasu solnego/siarkowego od jednego ze sprzedawców. Pomimo iż jestem zalogowany (telefon i komputer) na koncie widzę tylko opcję "Załóż konto" zamiast "Dodaj do koszyka" czy "Kup i zapłać". Poproszę o podpowiedź jak rozwiązać taki problem.

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10

gdvorek
Moderator
Moderator

@Maqmba1 piszesz, że nie możesz dodać oferty do koszyka, a widzisz opcję dodaj do koszyka.

Proszę doprecyzuj - wyślij zrzuty całego ekranu z widoczną datą i godziną na adres mailowy spolecznosc@allegro.pl w opisie wklej proszę link do tego wątku oraz wskaż nr oferty. Sprawdzę to.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#19 Nestor#

@gdvorek  wygląda to w ten sposób, na innych komputerach i przeglądarkach to samo

obraz_2025-06-02_153505873.png

przykładowa oferta 

oznacz moderatorów

Maqmba1
#7 Wielbiciel#

Dokładnie tak to wygląda pomimo, iż jestem zalogowany na koncie firmowym.

@gdvorek - Napisałem "nie mogę dodać do koszyka i zakupić kwasu solnego"

Dodam jeszcze że jakiś czas temu (nie pamiętam dokładnie kiedy) udało mi się dodać jeden z kwasów do koszyka:

Maqmba1_0-1748890537934.png

Po jakimś czasie jednak nie mogłem dodać innego kwasu od tego samego sprzedawcy. 

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@Maqmba1 Zaznacz kwadracik na górze "przesyłka od ...". Czy zaznacza Ci się wtedy zakup? 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Maqmba1
#7 Wielbiciel#

Tak

Maqmba1_2-1748893874592.png

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@Maqmba1 To doprecyzuj, jaki jest problem? Teraz możesz przejść do formularza dostawy i płatności. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Maqmba1
#7 Wielbiciel#

Wydaje mi się że jasno wyraziłem w czym problem za pierwszym razem. Ale postaram się opisać jeszcze raz.

Jestem obecnie zalogowany. Usunąłem wszystko z koszyka od tego sprzedawcy i teraz chcę dodać od nowa:
https://allegro.pl/oferta/kwas-siarkowy-96-5l-17243547168

Maqmba1_0-1748894192893.png

Inny kwas tak samo:
https://allegro.pl/oferta/kwas-solny-33-5kg-17380116571

Maqmba1_1-1748894234712.png

Widzę opcję "załóż konto". Jestem już zalogowany. Konto jest firmowe więc mam prawo zakupić takie towary.

oznacz moderatorów

Maqmba1
#7 Wielbiciel#

Czy mam zakładać kolejne konto aby dokonać zakupu takiego towaru? 

U innego sprzedawcy mogę zakupić podobny towar:
https://allegro.pl/oferta/kwas-siarkowy-96-5l-adox-13587937739

Maqmba1_0-1748894893238.png

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Maqmba1 poproszę Cię jeszcze o sprawdzenie, czy będziesz mógł dodać tę ofertę do koszyka, gdy zmienisz widok na biznesowy? Zrobisz to tutaj:

la_nika_0-1748943967566.png

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Maqmba1
#7 Wielbiciel#

Wszystkie oferty sprzedawcy u którego nie mogłem dodawać produktów do koszyka zostały zdjęte i nie mam możliwości odtworzenia problemu. Jeśli zaś chodzi o widok konsumenta/Biznes to miałem aktywny widok konsumenta - i możliwe że tu był problem. Dziękuję za podpowiedź.

oznacz moderatorów