Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
na poczatku grudnia ub.roku zakupiłem części od sklepu spod Warszawy [edycja] na allegro. zakup z konta prywatnego. zaznaczone faktura na firme jak zawsze. Zakupy robione na szybkiego. chodzilo by wyslali jeszcze tak by dotarlo w piatek przed weekendem. nie sprawdzilem ich opinii bo juz bym wtedy zrezygnowal z zakupu.
Okazalo sie ze czesci pasowaly do auta, ale wyszlo ze silnik padl calkowicie i nie oplaca sie robic go. Otwierajac paczke zobaczylem plaka, niewidzialna wycieraczke i zarowke cos co nie zamawialem. Wpierw pomyslalem ze to gratis. potem widze ze te rzeczy figuruja na fv. kupowalem od nich w 2 koszykach zakupow na allegro . i 2 x przesylka oplacona. Odpowiedzieli ze te rzeczy to za koszt 2 paczki. mogli to inaczej rozwiazac.
Pisze @@ ze rezygnuje z zakupu, odeslalem towar - nadany w paczkomacie. tak jak zawsze. wczesniej nikt nie robil problemow. a tu odpisuje wredna pani ze sklepu od razu ze nie przyjmuja zwrotu bo nie, bo maja takie prawo a 2 zakup na firme byl. paczka byla juz w drodze, poszly wyzwiska , zreszta sama tez zaczela w @@ denerwowac i podnosic cisnienie. ze jak paczka przyjdzie to sprawdza ja komisyjnie jak beda mieli czas - ze po Nowym Roku, w koncu nie odebrali, wrocila do mnie.
Po ustaleniach - spor problem ze sprzedajacy otwarty na allegro - odeslalem jeszcze raz im tylko te rzeczy co dolozyli extra zamiast 2 paczki kosztow. Baba sie upierala ze nie przyjmie tamtych rzeczy. moglem je odeslac i np zakupic cos u nich innego ale strasznie wredna. podczas zamawiania towaru, rozmowy przez tel. upewnilem sie czy te czesci beda pasowac do auta po numerze vin. mimo to sprzedawca wcisnal komplet srub i uszczelek za 130 pln ktore nie pasuja do tego modelu.
ze strony allegro zero pomocy i woli rozwiazania problemu. czesci leza w kartonie , 900 zlotych lezy utopione
ze strony zero woli rozwiazania sporu tylko nie. potem pisala ze to dlatego ze bylem wulgarny w @@, gdzie ona juz w 1 @ stwierdzila ze nie. taka polityka ich sklepu. gdy kupisz cos u nich, paczka bedzie szla a ci np auto sie spali to tez bedziesz miec problem ze zwrotem.
w @ pisala ze idzie do sadu za wyzwiska i grozenie. nadal czekam na sprawe. a ja czekam az dostanie covida.
Allegro jest dobre tylko w sporach miedzy malymi sprzedawcami i kupujacymi albo osoby prywatne
Nie ma zwrotu na firmę(grudzień 2020), dobra wola sprzedawcy. Ale jak piszesz że nie pasowało to należało reklamować.
Odesłałeś wszystko, czy tylko te "gratisy"? Zamówionego towaru nie mogłeś odesłać, zakup na fakturę VAT z grudnia nie podlega zwrotom. Te drobiazgi to chyba rekompensata za jeden koszt wysyłki? Nie widzę większego problemu.
@djdycha Postąpili zgodnie z przepisami. A że nie poszli Ci na rękę ? Cóż niestety mogli.
tu odpisuje wredna pani ze sklepu
poszly wyzwiska
a ja czekam az dostanie covida.
I mieli rację, że nie poszli na rękę . Też byłabym wredną babą ze sklepu 😂🤣
Czyli klientów masz w d*** ? I nie próbujesz rozwiązać sprawy ? Jak będą ludzie robić zakupy jak opinie będą pokazywać ich praktyki ? Dziwne że kupując na miejscu na firmę. Biorę części jak nie wykorzystam oddaje bez problemu. Po prostu nie ma co więcej kupować na **piiip**