anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

zakup na allegro i brak opcji zwrotu bo kupione na firme

djdycha
#7 Wielbiciel#

na poczatku grudnia ub.roku zakupiłem części od sklepu spod Warszawy [edycja]  na allegro. zakup z konta prywatnego. zaznaczone faktura na firme jak zawsze. Zakupy robione na szybkiego. chodzilo by wyslali jeszcze tak by dotarlo w piatek przed weekendem. nie sprawdzilem ich opinii bo juz bym wtedy zrezygnowal z zakupu.

Okazalo sie ze czesci pasowaly do auta, ale wyszlo ze silnik padl calkowicie i nie oplaca sie robic go. Otwierajac paczke zobaczylem plaka, niewidzialna wycieraczke i zarowke cos co nie zamawialem. Wpierw pomyslalem ze to gratis. potem widze ze te rzeczy figuruja na fv. kupowalem od nich w 2 koszykach zakupow na allegro . i 2 x przesylka oplacona. Odpowiedzieli ze te rzeczy to za koszt 2 paczki. mogli to inaczej rozwiazac. 

Pisze @@ ze rezygnuje z zakupu, odeslalem towar - nadany w paczkomacie. tak jak zawsze. wczesniej nikt nie robil problemow. a tu odpisuje wredna pani ze sklepu od razu ze nie przyjmuja zwrotu bo nie, bo maja takie prawo a 2 zakup na firme byl. paczka byla juz w drodze, poszly wyzwiska , zreszta sama tez zaczela w @@ denerwowac i podnosic cisnienie.  ze jak paczka przyjdzie to sprawdza ja komisyjnie jak beda mieli czas - ze po Nowym Roku, w koncu nie odebrali, wrocila do mnie. 

Po ustaleniach  - spor problem ze sprzedajacy otwarty na allegro - odeslalem jeszcze raz im tylko te rzeczy co dolozyli extra zamiast 2 paczki kosztow. Baba sie upierala ze nie przyjmie tamtych rzeczy. moglem je odeslac i np zakupic cos u nich innego ale strasznie wredna. podczas zamawiania towaru, rozmowy przez tel. upewnilem sie czy te czesci beda pasowac do auta po numerze vin. mimo to sprzedawca wcisnal komplet srub i uszczelek za 130 pln ktore nie pasuja do tego modelu.

ze strony allegro zero pomocy i woli rozwiazania problemu. czesci leza w kartonie , 900 zlotych lezy utopione

ze strony zero woli rozwiazania sporu tylko nie. potem pisala ze to dlatego ze bylem wulgarny w @@, gdzie ona juz w 1 @ stwierdzila ze nie. taka polityka ich sklepu. gdy kupisz cos u nich, paczka bedzie szla a ci np auto sie spali to tez bedziesz miec problem ze zwrotem.

w @ pisala ze idzie do sadu za wyzwiska i grozenie. nadal czekam na sprawe. a ja czekam az dostanie covida.

Allegro jest dobre tylko w sporach miedzy malymi sprzedawcami i kupujacymi albo osoby prywatne

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

milka1234567890
#18 Luminarz#

Nie ma zwrotu na firmę(grudzień 2020), dobra wola sprzedawcy. Ale jak piszesz że nie pasowało to należało reklamować.

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

Odesłałeś wszystko, czy tylko te "gratisy"? Zamówionego towaru nie mogłeś odesłać, zakup na fakturę VAT z grudnia nie podlega zwrotom. Te drobiazgi to chyba rekompensata za jeden koszt wysyłki? Nie widzę większego problemu.

oznacz moderatorów

pinsplash
#21 Demiurg#

@djdycha Postąpili zgodnie z przepisami. A że nie poszli Ci na rękę ? Cóż niestety mogli.

_______
BRÓSLI
oznacz moderatorów

Kaliope_Brzeg
#21 Demiurg#

@djdycha 

tu odpisuje wredna pani ze sklepu

poszly wyzwiska

a ja czekam az dostanie covida.

I mieli rację, że nie poszli na rękę . Też byłabym wredną babą ze sklepu 😂🤣

djdycha
#7 Wielbiciel#

Czyli klientów masz w d*** ? I nie próbujesz rozwiązać sprawy ? Jak  będą ludzie robić zakupy jak opinie będą pokazywać ich praktyki ? Dziwne że kupując na miejscu na firmę. Biorę części jak nie wykorzystam oddaje bez problemu. Po prostu nie ma co więcej kupować na **piiip**

oznacz moderatorów