Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
Przed wygraną na licytacji nie miałem wiedzy o tym, że sprzedający (osoba prywatna) posiadał wcześniej inne konto i jest ono zawieszone, o czym się dowiedziałem po drobnym śledztwie. Zgodnie z regulaminem Allegro nie wolno tworzyć kolejnego konta chyba, że Allegro zezwoli na to. W związku z tym mam obawy, że sprzedający nie dotrzyma umowy albo spróbuje mnie oszukać. Czy w takiej sytuacji jestem zwolniony z obowiązku dopełnienia zakupu do czasu wyjaśnienia tej kwestii przez sprzedającego?
@andrew47 Zakup na AL, nie płacisz i nie kupujesz.
Licytacja była na klasycznym Allegro, a tam jak pamiętam była taka zasada, że sprzedający nie musi wyrazić zgody na rezygnację.
Masz takie prawo ,jeśli nie jesteś przekonany do tego sprzedawcy napisz przez przez formularz allegro że rezygnujesz z tej transakcji.
@mwmonety czy ta odpowiedź została przemyślana?
Czemu to zostało oznaczone jako rozwiązanie?
@andrew47 Nie, została zawarta prawnie wiążąca umowa i jest obowiązek zapłaty. To, że inne konto sprzedawcy było zawieszone, nie ma tu nic do rzeczy. Oczywiście jeśli nie zapłacisz, nikt głowy Ci nie urwie, a sprzedawca raczej do sądu nie pójdzie.