Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
W listopadzie 2022r zakupiłem na Allegro nowy telefon Oppo Reno 7 Lite 5G na firme, za okolo 1500zl, który podarowałem żonie jako prezent urodzinowy. W maju 2023r zapukała policji do drzwi i zarekwirowała telefon, ponieważ pochodzi z przestępstwa, o czym nie mialem pojecia. Zostawili dokumenty z prokuratury, ze telefon został utracony w wyniku przestępstwa. Wystąpiłem o zwrot kosztów, wystosowalem odpowiednie pismo reklamacyje, oraz przesłalem dokumenty z policji sprzedającemu, sprzedajacy nie widzi w tym swojej winy i odrzucil mój wniosek o zwrot kosztów zakupu. Zostalem bez telefonu i pieniedzy. Jesli bym wiedzial ze telefon jest kradziony, pochodzi z nielegalnego źródła to bym go nie kupił. Doradzcie prosze co zrobic w takiej sytuacji?
@marek2802 widzę, że złożyłeś już wniosek do Allegro Protect, więc poczekaj proszę na jego rozpatrzenie.
Oczywiście że to sprzedajacy ponosi w tym przypadku odpowiedzialność za sprzedanie takiego telefonu, allegro zapewne weźmie to na swoje barki i dostaniesz rekompensatę piszą nadal: "Gwarantujemy bezpieczne zakupy".
zakupiłem na Allegro nowy telefon Oppo Reno 7 Lite 5G na firme, za okolo 1500zl, który podarowałem żonie jako prezent urodzinowy.
Samo podkablowanie się skarbówce - nie dość, że zakup "lewego" telefonu by stworzyć
fikcyjne koszta to jeszcze prezent, który został zabrany.
Z pktu widzenia skarbówki jesteś przestępcą
Z pktu widzenia żony jesteś paserem
Czy ty @marek2802 prosisz się jeszcze o więcej problemów?
Z policją sprawa się jeszcze nie skończyła
A skąd niby mialem wiedzieć ze telefon który kupiłem pochodzi z nielegalnego źródła?!
Kolego raczej temat który opisałem nie dotyczy Skarbówki, z tym tematem sobie poradzę, wystarczy anulowac fakturę oraz podać odpowiednie argumenty w celu anulowania faktury.
Co do policji, to zostalem przesłuchany w roli świadka, ponieważ dysponuję dokumentami zakupu, w których nie bylo żadnego zapisu ze telefon pochodzi ze zródła przestepczego.
Temat pochodzenia telefonu zostawiam policji i prokuraturze oraz sprzedajacemu, dla mnie wazne jest aby odzyskac pieniadze za zakup ,,trefnego'' telefonu.