anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zakup od osoby fizycznej, dostałam towar niezgodny z opisem

SITAMONA
#8 Zapaleniec#

Kupiłam lokalnie od osoby fizycznej materiał Minky na kocyk, świadoma, że nie ma zwrotów, no bo i po co, jak kupiłam taki śliczny materiał. Jakież było moje zdziwienie, gdy odpakowałam przesyłkę i zobaczyłam typowy aksamit obiciowy. Śliczny wzór, milutki z jednej strony, ale z drugiej wątek i osnowa, ciężki i w dotyku w żaden sposób dla niemowlaka się nie nadaje. Pani upiera się, że kocyk to będzie wtedy jak doszyję drugą warstwę. Poprosiłam Allegro o pomoc, @ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_ poinformowano mnie, że mogę w ramach rękojmi żądać z powodu niezgodności towaru, obniżenia ceny itd i w końcu zwrotu pieniędzy. Niestety Pani rżnie głupa, twierdząc, że kołdra/ kapka to kocyk, a mnie to coś w ilości 3 m do niczego się nie przyda. Ja swoje i Pani swoje i końca nie ma. Co robić dalej?

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10

LEW433
#21 Demiurg#
oznacz moderatorów

SITAMONA
#8 Zapaleniec#

dyskusja już jest, ale nie ma końca

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Żądaj swego i tyle. Pamiętaj żeby po 14dniach odznaczyć ją jako nierozwiązaną.

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@SITAMONA Kontynuuj korespondencję ze sprzedającym w dyskusji i w razie potrzeby poproś naszego pracownika o pomoc. 

Ola
   Moderatorka

Jak dostawa na czas - to Allegro!
   Wybieraj spośród tysięcy produktów i zamawiaj z dostawą przed Świętami.
oznacz moderatorów

SITAMONA
#8 Zapaleniec#

Już dwa razy prosiłam, Allegro upomniało sprzedającą, ale końca tej dyskusji nie ma

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Po 14dni odznaczysz jako nierozwiązaną i wówczas powinien się pojawić wniosek do Allegro protect.

oznacz moderatorów

SITAMONA
#8 Zapaleniec#

Dzięki, dobrze wiedzieć, że niebawem nastąpi kres tej dyskusji 🙂

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@SITAMONA najpierw to wklej ofertę jaką zakupiłaś potem się ją przeanalizuje 

oznacz moderatorów

SITAMONA
#8 Zapaleniec#
oznacz moderatorów

Client:104371448
#14 Krzewiciel#

Niestety ale nie widzę podstaw do uznania reklamacji.

Odwieczny problem - w tym wypadku kupująca coś sobie wyobraziła i tyle. I wyszło jak wyszło.

oznacz moderatorów