anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zakup od osoby prywatnej

MAMY ROZWIĄZANIE!
Client:104821247
#8 Zapaleniec#

hej chce kupić telefon od pana z **piiip** i on mówi że ma wysyłkę tylko przez allegro

i chciałabym zapytać jak to ma działać to kupno bo raz kupiłam od takiej pani właśnie na **piiip** wysłała mi linka do tej oferty jej na allegro i uzupełniłam swoje dane i wysłałam pieniądze i mi pisało że mam  błąd a z konta mi ściągnęło i tamta pani spytała się mnie czy mam potwierdzenie i powiedziałam że mam i ona mnie nagle zablokowała. i nie miałam z nią kontaktu do dziś. i proszę mi powiedzieć czy jak kupuje od osoby telefon to on od razu ma przelew czy jak dopiero mi przyjdzie paczka ? 

oznacz moderatorów
28 ODPOWIEDZI 28
wojtekmarchewka
#9 Pomysłodawca#

ABDOLUTNIE NIE KUPUJ. W tym przypadku, niestety jest to fałszywa strona. 

oznacz moderatorów
#8 Zapaleniec#

bardzo dziękuję za informację ☺️

oznacz moderatorów
wojtekmarchewka
#9 Pomysłodawca#

1. Cena, nie wydaje Ci się podejrzana?

2. Nie można zobaczyć swojego konta (jesteś zalogowany) 

3. .pl/oferta. Tak powinno wyglądać (A tutaj jest dodatkowa treść pl-......./oferta)

4. Sprzedający to przedsiębiorca (od jakiegoś czasu ogłoszenia są tylko prywatne) jeżeli dobrze pamiętam to wcześniej było to opisane jako "firmowe". Ale mogę się mylić.

5. Nie możesz, zrobić nic, nawet napisać do sprzedającego. Jedyna możliwość to tylko kupić

Wszystko to wskazuje, na podrobiony link Allegro Lokalnie

oznacz moderatorów
#8 Zapaleniec#

dziękuję za informację odmówiłam kupnosc 

oznacz moderatorów
#8 Zapaleniec#
oznacz moderatorów
wojtekmarchewka
#9 Pomysłodawca#

To także fejk.

Dlaczego szukasz, tak cenowo podejrzane oferty? Przed chwilą miałaś iPhone 14 za 600zl. Teraz iPhone 13 za 800zł (cena za ten model to powyżej 2000zł.)

oznacz moderatorów
#8 Zapaleniec#

właśnie ten był za 1600 zł ale on coś ma tam zepsutego i dlatego mi ktoś obniżył cenę bo nie dałabym tyle za zepsuty telefon 

oznacz moderatorów
komis-bell
#21 Demiurg#

Należy założyć że 99,99% „linków do allegro” w których posiadanie wejdzie się inaczej niż poprzez samodzielne wyszukanie oferty w wyszukiwarce na stronie głównej to będzie oszustwo. 

oznacz moderatorów
wojtekmarchewka
#9 Pomysłodawca#

Ten sam Smartfon jest na **piiip**, za 840zł. Był na **piiip** za 660zł. Oraz jest na rosyjskim portalu, za 60zł. Tak wskazuje wyszukiwanie po zdjęciu głównym.

oznacz moderatorów