anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zakup oferty z Chin

tomek-2875
#8 Zapaleniec#

Witam 

Noszę się z zamiarem zakupu oferty 15326524487

Moją czujność wzbudza dosyć krótki czas obecności tego sprzedającego na Allegro. 

• Nigdy dotąd nie kupowałem nic z Chin i niestety stoję przed nie lada wyzwaniem i to za nie małą kwotę. Co jeśli będę chciał w przyszłości reklamować produkt a sprzedający zdąży się zwinąć z Allegro? 
  • Z góry dziękuję za wyrozumiałość 
oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

Crow_Empire
#14 Krzewiciel#

Tu nic nie kupuj od [edycja] poczytaj forum, ile przypadków, że towar nie dotarł, sprzedawca zablokowany, a o kasę trzeba się prosić Allegro Protect.

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Crow_Empire bardzo proszę Cię o zachowanie kultury wypowiedzi i nie używanie tego typu określeń. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Crow_Empire
#14 Krzewiciel#

@_HolaOla_  porządek zróbcie z tym chińskim bajzlem, żeby wałów nie robili, firmom opisów i zdjęć nie jumali, to nikt lekceważąco nie będzie o nich pisał. Z jednej strony wały "na allegro i blika", a z drugiej "na chińczyka". khe khe khe, ale to ja nie mam kultury xD

@tomek-2875  tu nic nie kupuj od Chińczyka, poczytaj forum, ile przypadków, że towar nie dotarł, sprzedawca zablokowany, a o kasę trzeba się prosić Allegro Protect.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Jak cenisz spokój to nie kupuj, zakup przez Allegro w jakiś sposób gwarantuje bezpieczeństwo, zwrot odpada bo adres Chiny i nie opłaca się pozostaje rekalamacja i ww razie czego Alelgro Protect, ale czasem trzeba czasu i waki o odzyskanie kasy albo innej rekompensaty.

oznacz moderatorów

Monika__L
#17 Koryfeusz#

Ile zaoszczędzisz?

chytry dwa razy traci 

oznacz moderatorów

tomek-2875
#8 Zapaleniec#

W sumie był pomysł na dokonanie tego zakupu -  ponieważ nie ma tego produktu dostępnego na terenie PL i nie wiadomo kiedy będzie dostępny na stanach magazynowych. Jednak przeanalizowałem ryzyko i zrezygnowałem z zakupu z poza terytorium UE. Wydaje mi się, że najlepszym rozwiązaniem będzie odczekanie na odnowienie się (spłatę) allegro pay i zakup innego droższego produktu. Dziękuję wszystkim za pomoc 🙂

oznacz moderatorów