anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zakup produktu z przesyłką z Chin

Kadea
#7 Wielbiciel#

Hej, znalazłem produkt na allegro, wystawiony znacznie taniej niż w Polsce. Normalnie takie kamery chodzą po 400zł, a "Pan chińczyk" życzy sobie tylko 170. Widziałem że mogą doliczyć do tego vat i cło...

Ma ktoś z was doświadczenie w kupowaniu rzeczy z chin przez allegro? Widziałem dużo negatywnych postów, ale jak to tak na prawdę wygląda?

Link do przedmiotu o który mi chodzi:
https://allegro.pl/oferta/kamera-termowizyjna-kamera-termowizyjna-17082388366?reco_id=9a563a91-c6b4-...

Z góry dziękuje za pomoc!

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

majster_man
#14 Krzewiciel#

Na allegro mniej niż miesiąc. Nie wiem czy cokolwiek dostaniesz od tego sprzedawcy.

oznacz moderatorów

Kadea
#7 Wielbiciel#

A to całe allegro protect? Nie mają czasem obowiązku zwrotu pieniędzy jakby sprzedawca coś kręcił?

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Obowiązku to nie ma AP, są tam warunki i jak zostaną spełnione to możesz otrzymać zwrot- rekompensatę, Zakup z Chin to zawsze jakieś ryzyko, nie zwrócisz towaru (za wysoki koszt odesłania), możesz reklamować.

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@Kadea Szansa, że dostaniesz dokładnie to co widać na zdjęciach i w opisie jest bardzo, bardzo niewielka.

Dostaniesz coś co przypomina tą kamerę lub nie dostaniesz nic.

Szkoda marnować czas.

oznacz moderatorów

krejzole
#14 Krzewiciel#

Zamów i później napisz co ten pingpong Ci przysłał.

oznacz moderatorów

SpeedyGonzalezz
#12 Orędownik#

@Kadea "Normalnie takie kamery chodzą po 400 zł, a "Pan chińczyk" życzy sobie tylko 170" - i nie daje Ci to nic do myślenia? 

Oni już tam dawną nie pracują za miskę ryżu, a dzięki przewspaniałej produktyzacji Allegro każdy sprzedawca może dowolnie kopiować zdjęcia i opisy z cudzych aukcji. Stąd minimalna szansa, że otrzymasz towar zgodny z zamówieniem, a przesyłka zwrotna do Chin kosztuje pewnie tyle co ta "kamera" 

--------------------------------------------------
Najszybsza mysz w całym Meksyku
oznacz moderatorów

_Likos_
#21 Demiurg#

@Kadea  zrobisz jak uważasz ale kupujac u Chinczyka 

1) długo czekasz i nie wiadomo co dostaniesz

2) nie wiadomo jaka jest cena koncowa ( cło+vat)

3) W raze chęci zwrotu - odsyłasz do Chin -> czas+ koszta

4) tak naprawde nie masz żadnej ochrony w razie awari lub otrzmania niesprawnego sprzetu - reklamacje w Chinach

Alelgro Protect to nie jest taka prosta ścieżka i nie chroni przed wszystkim. Jeśłi przedmiot przyjdzie uszkodzony sprzedawca poprosi o odesłanie do Chin a Allegro powie - prosze zgodnie z prawem odesłać na reklamacje.

Albo kupujesz taniej i ryzykujesz albo płacisz wiecej za bezpieczeństwo transakcji i użytkowania Twoj wybór

oznacz moderatorów

Kadea
#7 Wielbiciel#

Takich ogłoszeń i sprzedających jest multum. Czy na prawdę allegro nic z tym nie robi? **piiip**, Alibaba, **piiip**s działają świetnie, a allegro sobie z tym nie radzi?

oznacz moderatorów

Ziolko39
#21 Demiurg#

@Kadea Na Allegro nie kupuje się od majfriendów > do takich zakupów są inne portale

oznacz moderatorów