Kupiłam coś przez pomyłkę 2 raz. Zrobiłam w allegro zwrot i podałam przyczynę - zwrot zakupu przez pomyłkę. W systemie i na odległość ( nie byłam ogóle przy paczkomacie. Nie odebrałam tej przesyłki, bo myślałam, że zwrot będzie od razu- bez potrzeby odbierania. Tymczasem dostałam kod zwrotu. Czy to znaczy, że muszę jednak tam pojechać do paczkomatu oraz fizycznie wyjąć paczkę i fizycznie ją nadać z tym kodem otrzymanym? Czy to odbędzie się jednak poza mną?
@LadyKi nie musisz odbierać, wróci do sprzedawcy, tyle że uważaj bo w przypadku kurierów czy niektórych przewoźników darmowy zwrot jest tylko po odebraniu i ponownym nadaniu na podstawie kody, w innnych przypadkach koszt nieodebranej jest doliczany sprzedawcy a ten zgodnie z prawem przy odstąpieniu potrąci go Tobie bo koszt odesłania jest po Twojej stronie 🙂
Paczkomaty wracają za darmo więc zostaw 🙂
@LadyKi zgłoszenie zwrotu składa się z dwóch etapów. Zgłoszenia zwrotu i wyboru metody odesłania (jak nie masz towaru to tego nie robisz)
Teraz albo odbierz napisz kod zwrotu na paczkę i otwórz skrytkę do zwrotu, albo poczekaj aż paczka wróci do sprzedawcy samoczynnie.