Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
zamówiłem jeden z suplementów z pełnym opisem. Na aukcji w dwóch miejscach widnieje informacja o pojemności 1 tabletki = 1 porcji. Niestety po otrzymaniu paczki na opakowaniu pisze, iż jedna porcja to 2 tabletki.
Oznacza to że z opakowania 120 porcji, nagle mam 60.
Co mogę zrobić w takiej kwestii ? domagać się wysłania drugiego opakowania ?
@Kryss1313 zauważyłem że są dwa takie produkty i nie wiem dokładnie który zamówiłeś mianowicie są one pozyskiwane z różnych roślin stąd inne dawkowanie. Proponuję byś sfotografował dokładnie etykietę i wstawił screena. Opakowania są łudząco podobne ale w jednym jest ekstrakt z białej fasoli velvet 2x150mg dawka dzienna a w drugim ekstrakt z swierzbowca wlasciwego 1x300mg dawka dzienna moze sprzedawca wyslal ci nie to opakowanie?
@Kryss1313 jesteś konsumentem i masz swoje prawa
W sytuacji wystąpienia wady konsument może złożyć do sprzedawcy reklamację z tytułu rękojmi i zażądać jednego z czterech działań:
Wybór żądania zależy od konsumenta. Jeżeli przedsiębiorca nie zgadza się z tym wyborem, może pod pewnymi warunkami zaproponować inne rozwiązanie, ale musi się to odbywać w ramach przesłanek dozwolonych prawem. Pod uwagę mogą być brane następujące okoliczności:
https://prawakonsumenta.uokik.gov.pl/reklamacje/rekojmia/
Czyli w tym przypadku odstąpienie od umowy wada jest istotna bp to nie ten produkt co w aukcji opakowania inne (są dwie małe róznice) i inna roślina z której pozyskuje się substancję czynną
Witam, @RED @Client:109199213 otrzymałem właśnie wiadomość zwrotną "
Dzień Dobry,
Jak najbardziej rozumiemy, Pana sytuacje i by nie komplikować, możemy zaproponować 40% rabat na zakup drugiego opakowania. Rabat przekracza znacznie marżowość na tym produkcie, ale rozumiemy zarówna Pana sytuację jak i naszą pomyłkę.
Prosimy o informację zwrotną."
Czy myślicie aby dalej pytać o wyrównanie pierwszego opakowania ?
@Kryss1313 jak chcesz ale już sporo ugrałeś a jak przedobrzysz to będzie tak sprzedawca poprosi o odesłanie i zwróci ci tyle ile zapłaciłeś i allegro nic mu ani z tym nie zrobi, najprawdopodobniej producent ogólnie zmienił skład produktu i tego twojego wcześniejszego nie kupisz więc zostanie ci kupowanie nowego po nowych cenach jak za połowę substancji czynnej
@az1rael też tak pomyślałem. Dobrze jeszcze raz dziękuję za wszystkich pomoc.