Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Hej
Może ktoś mi wyjaśni jak to jest z respektowaniem "cwaniaków" na allegro?
Żona zakupiła bluzkę od sprzedawcy, darmowa wysyłka super.
Jako że bluzka nie pasowała, chciała odesłać, bo materiał do bani i widać, że produkt nie jest wart swojej ceny.
Chciała dokonać zwrotu , więc chcąc odesłać towar, dostałem informację, że trzeba odesłać do CHIN na swój koszt, koszt większy niż cena bluzki. Przy próbie rozwiązania z polską firmą sporu dowiedziałem się, że trzeba patrzeć na warunki zwrotu, ale oni mogą za 40 zł dać nam kod do paczkomatu aby odesłać na ich koszt.
Gdy wystawiłem negatywny komentarz, po 10 min otrzymałem telefon, że zwrot może być za darmo, ale muszę w tym momencie podczas rozmowy telefonicznej usunąć negatywny komentarz , a w zamian otrzymam kod do paczkomatu.
Jak sprawdziłem komentarz to jest to standardowa procedura sprzedawcy. Co więcej za chwile allegro pokazało , że tą samą bluzkę( te same zdjęcia, tylko wysyłka z chin) można kupić za 25 zł a nie za 150.
Czy można taką firmę zgłosić do Allegro o weryfikację bo to jawne oszukiwanie zwłaszcza na opiniach, gdyż sprzedawca handluje usuwaniem ich??
@Sqbi-Sqbi czy tę propozycję otrzymałeś na piśmie czy wyłącznie w czasie rozmowy telefonicznej?
Otrzymałem przez telefon z mocnym naciskiem na usunięcie komentarza w TYM momencie.
Od razu widać po komentarzach, że to standardowe działanie.
https://allegro.pl/uzytkownik/SklepNaPlus/oceny?recommend=false&page=1 Proszę sprawdzić
@Sqbi-Sqbi przykro mi, ale jeśli nie mamy na to dowodów to w takiej sytuacji mogę Ci polecić jedynie wystawienie stosownego komentarza do tego zakupu.
Jak że sam jestem sprzedawcą, poprosiłem o kod na sms i zobowiązałem się do usunięcia komentarza.
Paczkę odesłałem niezwłocznie po otrzymaniu kodu . Po 5 min dostałem kolejnego smsa
Zrzut w załączniku
@Sqbi-Sqbi dziękuję, mamy dostęp do Twojej dyskusji ze sprzedającym, więc te zrzuty nie są konieczne. Weryfikuję jeszcze kwestię adresu podanego do reklamacji, więc w tym temacie wrócę do Was z informacjami, ale póki co zrzuty, które przedstawiłeś nie dają nam podstaw do działania.
Niestety to się nierzadkie przypadki w ofertach i trzeba uważnie patrzeć na takie rzeczy jak, od kogo zakup, skąd firma, jakie warunki zwrotu- gdzie itd, jakie warunki reklamacji , to są bardzo ważne sprawy. Natomiast jak towar niezgodny z opisem to nie robisz zwrotu tylko go reklamujesz- tu są inne warunki już, a zwrot do Chin oczywiście nieopłacalny.
Jakie są inne warunki reklamacji ? Mam identyczna sytulacje. Kupiłem słuchawki a przyszły podroby. Spór otwarty lecz allegro twierdzi że mam odesłać, do Chin
Nie, przy złożonej reklamacji ty nie odsyłasz , ty udostępniasz sprzedającemu i to zgodne z prawem, napisz w dyskusji to.Sprzedający chce to niech sobie odbierze albo uzgodni z Tobą warunki odesłania.