anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zakup z zagranicy, allegro protect

Ryka85
#1 Nowicjusz#

Chcę kupić buty i pytań jest klika:

- Czy allegro protect chroni zakup niezależnie od kraju, z którego sprzedający pochodzi z Chin (deklaruje wysyłkę z Japonii)?

- 50 zł za wysyłkę to nie mało, czyli jeśli towar nie dotrze to ten koszt też jest ujęty przez allegro protect?

- największe obawy mam o oryginalność produktu, czy allegro protect chroni w jakiś sposób przez podróbkami? Oczekiwałbym zwrotu za wysyłkę, jeśli produkt wyraźnie odstaje jakością wykonania... pytanie jak allegro zareaguje na moje oświadczenie o tym, że produkt jest poróbką.

- czy w takiej sytuacji allegro protect mogę wystąpić o zwrot za wysyłkę towaru?

dotyczy to aukcji:

https://allegro.pl/oferta/buty-sportowe-asics-gel-nimbus-24-r-40-5-45-12655481881

może miał ktoś styczność z zakupem na podobnej aukcji i wysyłką butów w Azji i może się podzielić doświadczeniem?

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

Kaliope_Brzeg
#21 Demiurg#

@Ryka85  

I liczysz na to, że za pół ceny dostaniesz oryginalne buty? Sprzedawca nie ma nawet jednego komentarza a odsyłka do Japonii. Nic tylko kupować 😀

kostas11
#21 Demiurg#

@Ryka85 przecież to podróby 🙂 

________
Κώστας
oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

@Ryka85 jeszcze zapomniałeś o opłatach celno skarbowych

oznacz moderatorów

terazauto
#13 Ambasador#

@Ryka85 - Jest oferta - możesz kupić. Nie wiem dlaczego ktoś krytykuje że podróby i że tanie. Po co takie komentarze - nie wiem. Wg mnie masz pełną ochronę.

oznacz moderatorów

mwmonety
#21 Demiurg#

Tanio ,okazyjnie i do tego oryginał to stanowczo za duże wymagania jak na produkt z Chin . 

oznacz moderatorów

terazauto
#13 Ambasador#

@mwmonety Wysyłka jest z Japonii, skąd zresztą jest producent.

oznacz moderatorów