anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

zakup ze smart i problem ze zwrotem

wgmajster
#3 Debiutant

Kupowałem u sprzedającego przedmiot z allegro smart, spory (około 30 kg). Kurierem z allegro został wysłany jakis gratis, paczka zasadnicza na pół palecie została wysłana kurierem Geis. Obie paczki są widoczne w wysyłkach. Przy próbie zwrotu dostepne sa zwroty dpd i poczta - jednak nie da się wysłać paczki na pół palecie( zgodnie z zaleceniami producenta ) tymi przesyłkami. sprzedający powtarza mantre że mam wysłać zwrot na swój koszt zgodnie z prawem, kiedy informuje go o darmowym zwrocie i pytam czy mozna wysłać pocztą bez palety - odpisuje że to ja mam zapewnić bezpieczną wysyłkę. Nie chce przesłac kuriera którym przysłał paczkę.  Co zrobić w temacie ?

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@wgmajster A to na pewno był zakup w ramach SMART?

oznacz moderatorów

wgmajster
#3 Debiutant

tak, na 100 %. sprzedajacy obszedł system - kurierem zdefiniowanym w smart wysłał gratis, przedmiot zasadniczy wysłał drugą przesyłka innym kurierem, paczkę druga wprowadził do systemu allegro - w wysłanych przesyłkach jest info o dwu paczkach

oznacz moderatorów

la_nika
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@wgmajster skontaktujemy się z Tobą w tej sprawie e-mailowo, Doradca będzie mógł zamówić po odbiór tej przesyłki kuriera, który obsłuży wysokogabarytową przesyłkę.
Poczekaj proszę na wiadomość od nas.

Monika
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów