anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zakup, zwrot, rekompensata

Client:45074288
#7 Wielbiciel

Cześć, piszę do was z zapytaniem co dokładnie zrobić. Zakupiłem iPhone 16 PRO od dość popularnego sprzedawcy 8 czerwca. Wysyłka miała trwać 10 dni i być u mnie 17 czerwca, ale do tej pory nie została nawet nadana. Dziś zglosiłem zwrot, ale sprzedający zadzwonił z propozycją rekompensaty i że na pewno dziś ją wyśle. Co teraz zrobić? Zwrotu anulować chyba nie mogę i też pytanie co jeśli jednak tego dziś nie wyśle.

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

#7 Wielbiciel

Dodam również że telefon został wzięty na Allegro Pay na dwie raty . Jedną już opłaciłem

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

Cześć @Client:45074288! Decyzja należy do Ciebie.  
Możesz odstąpić od umowy i oczekiwać zwrotu wpłaty od sprzedającego, albo możesz zgodzić się na propozycję sprzedającego. 
Jeśli otrzymasz tę przesyłkę wciąż możesz skorzystać z reklamacji w razie problemów, czy odstąpić od umowy. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

A co teraz w przypadku Allegro Pay? Miałem 1 rate opłaconą i jedną do opłacenia, a teraz są dwie do opłacenia i jedna opłacona.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Client:45074288 gdybyś zdecydował się odstąpić od umowy, sprzedający musi zwrócić Ci wpłatę, wtedy część spłaci pozostałą na umowie kwotę, a z tej spłaconej raty powstanie nadpłata, którą możemy przekazać albo na spłatę innych umów z Allegro Pay, albo wypłacić na Twoje konto, jeśli masz je uzupełnione w Panelu Allegro Pay (OPCJE > zarządzenie nadpłatami). 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:45074288 zrezygnuj z zakupu , transakcja figuruje w systemie jako unieważniona , odpukać coś się przytrafi ...allegro się wypnie i zostaniesz z niczym .

oznacz moderatorów