anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zakupiłem tablet z Androidem 13, nie widzę appki w sklepie Play,

malyniak1
#1 Nowicjusz#

Zakupiłem tablet z Androidem 13, nie widzę appki Allegro w sklepie Play. Po głębszym kopaniu wyskoczyło mi że ten tablet nie obsługuje Allegro. Dlaczego tak się dzieje, bo mogę pobrać Allegro Lokalne ?

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@malyniak1 a gdzie wyskoczyło info, że ten tablet nie obsługuje Allegro? Co tam było napisane? 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

malyniak1
#1 Nowicjusz#

Znalazłem bezpośredni link omijający sklep Play i tam mi wyskoczyło że ten tablet nie obsługuje Allegro

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

Co to za urządzenie?

oznacz moderatorów

malyniak1
#1 Nowicjusz#

445951714_1006057594571022_846297154745745022_n.jpg

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

Obrazki są dla nas niewidoczne. 

oznacz moderatorów

malyniak1
#1 Nowicjusz#

No Name

Nr modelu PG 11

Wersja systemu Android 13,0

CPU information MT6797 10 cores 2,5GHz

Wersja pasma podstawowego MOLY LR9. W1444. MD.LWTG.MPV110,5,2021/01/1210:26

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

Jakiś chiński no name... Przyczyn może być pełno a najpewniej po prostu urządzenie nie spełnia jakiś wymagań dla działania aplikacji Allegro a czy sprzętowych czy programowych to już można sobie gdybać i gdybać.

Sam tablet może i nowy z w miarę nowym systemem ale np. Procesor ma już 10 lat więc to przeżytek na dzisiejsze standardy.

Chociaż może to i lepiej że nie działa - tanie chińskie tablety i telefony są faszerowane programami szpiegowskimi działającymi sobie w tle 🙂

oznacz moderatorów

wojtekmarchewka
#9 Pomysłodawca#

Tablet może mieć odblokowany bootloader i jest zrootowany  (pozwala na wgranie modyfikowanego oprogramowania). Niektóre aplikacje, widzą to jako zagrożenie i nie są widoczne w sklepie Play, a pobrane z zewnątrz zgłaszają niekompatybilność z urządzeniem. Można to obejść, instalując jakąś starszą (bardzo starą) wersję oprogramowania i nie tylko z Allegro będziesz miał problem 

oznacz moderatorów