Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Zakupiłem wózek , reklamowałem w czasie reklamacyjnym , otrzymałem nowy towar (ponownie bubel) odesłałem z zapewnieniem sprzedającego , iż otrzymam towar wolny od wad ukrytych no i :
Zostałem oszukany przez sprzedającego, który bez wcześniejszej informacji i mojej zgody zaoferował zwrot gotówki z okresu zakupu czyli sprzed dwóch lat.
Odmówił jakiejkolwiek rekompensaty lub zadośćuczynienia mając w swojej ofercie sprzedażowej tysiące artykułów (mały gest znaczy wiele) .
Najgorsze jest to, że allegro zamiast pomagać kupującemu to chroni nieuczciwego sprzedawce do tego stopnia blokując konto kupującego po półrocznej dyskusji.
@Client:35284447 Przykro mi, ale ja na forum nie mogę niestety pomóc. W przypadku blokady konta kontaktuj się wyłącznie drogą mailową.
@Client:35284447 oszukał Cię oddając kasę🤔, ależ wredni ci sprzedawcy😁, a blokadę pewnie też za nic dostałeś?
Czytaj ze zrozumieniem i nie kompromituj się
Czytaj ze zrozumieniem...!!!
@Client:35284447 jeśli w ten sposób odpowiadasz pracownikom Allegro, to nie dziw się, że Ci konto zablokowali😁
to mnie mogą tak sprzedający jak i allegro pluć w twarz ...
Ja tylko mogę się tylko przyglądać ...
Dziękuję,,,!!!
Z tego co piszesz, to niestety ty jesteś nieuczciwym kupującym.
Zgodnie z prawem to sprzedawca decyduje o sposobie doprowadzenia produktu do zgodności z ofertą, a gdy jest to niemożliwe, ma prawo zwrócić pobrane w chwili sprzedaży środki. Sprzedawca uznał reklamację i jako sposób naprawy wybrał zwrot środków.
Natomiast żądanie przez kupującego jakiegokolwiek zadośćuczynienia lub rekompensaty, niewynikającej z przepisów prawa i niemającego pokrycia w rzeczywistości, może być traktowana jak próba wyłudzenia. Jest to przestępstwo ścinane z urzędu, wystarczy, że sprzedawca złoży zawiadomienie w najbliższej jednostce policji lub prokuratury.
A i twoja zgoda nie jest potrzeba do zwrotu środków. Jeżeli jednak przy reklamacji chcesz, aby sprzedawca musiał mieć twoją zgodę, to musisz dołączyć stosowną ustawę uchwaloną przez Sejm, która na to zezwoli.
Widzę same dobre rady...hahaha
Od pół roku czekam na pozew sądowy ...???
I nie mogę się doczekać mimo mojej prośby w stronę sprzedającego i allegro...!!!
pozew sądowy to se sam możesz założyć z powództwa cywilnego jakbyś miał zgłoszenie z kk sprzedawcy na policję to zaliczyłbyś od razu 48h aresztu do 3 miesięcy i tam byś poczekał na rozprawę a nie pozew
Jedyne co się doczekałem to blokady na koncie mimo opłaty którą wniosłem za korzystanie z konta na allegro...
Czyli teraz allegro mnie okrada chociaż uiściłem opłatę za korzystanie z konta...
Reklamacja po 2 latach bo zaraz minie okres gwarancji
po co ci kolejny wózek który jest bublem? Nie lepiej kupić cos innego?
aaaaa ceny się zmieniły a tu można mieć ten sam model nowiutki na kolejne 2 lata a sprzedający nie urodził się wczoraj i przejrzał zamiary 🙂
Przejrzał zamiary...??? hahaha Czytać ze zrozumieniem
@Client:35284447 sprzedawca postąpił zgodnie z prawem. Po drugiej reklamacji ma prawo oddać pieniądze. To oddał.
No... chyba sytuacja jest bardzo prosta i jasna.
Po co sprzedawca ma wysyłać kupującemu 3-ci wózek, skoro za chwilę kupujący znów go zareklamuje jako "bubel"? - Dla obydwu stron lepszy jest zwrot kasy.
A kupujący - niech idzie do zwykłego sklepu "stacjonarnego" - niech tam sobie kupi wózek, poogląda, sprawdzi, czy jest solidny. I niech składa reklamacje do takiego sklepu, ciekawe, czy to będzie takie łatwe, jak na Allegro. Raczej nie, bo jeszcze trzeba poświęcić czas i jeździć... A to są koszty.
O to są wnioski na nagrodę Nobla
jeszcze nie oddał mimo że zakup był na fakturę imienną
Ot mądrego aż miło posłuchać...hahaha
oj grubo musiało cię ponieść że ban na konto poszedł... co było szantaż? groźby karalne? (pomijam rzucanie mięsem po sprzedawcy bo na to allegro nie reaguje) Oszustwo? ... niestety nie ma wyczerpanych przesłanek przestępstwa z art 286kk za sugerowanie takich treści to jeszcze można wyłapać pozew za zniesławienie od sprzedawcy bo nie dał zadośćuczynienia, no nie musiał bo oddał kasę tyle za ile było kupione zgodnie z prawem.
@Client:35284447 "Zostałem oszukany przez sprzedającego, który bez wcześniejszej informacji i mojej zgody zaoferował zwrot gotówki z okresu zakupu czyli sprzed dwóch lat."
Hmm czyli użytkowałeś dwa lata za darmo . Dobrze mysle ??????
I jeszcze oczekiwąłbyś rekompensaty ????? Naprawde?????
OMG. Zachowując kulture wypowiedzi nie bede tego komentował