anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zakupiłem towar reklamowałem sprzedający zabrał towar

MAMY ROZWIĄZANIE!
Client:35284447
#7 Wielbiciel#

Zakupiłem wózek , reklamowałem w czasie reklamacyjnym , otrzymałem nowy towar (ponownie bubel) odesłałem z zapewnieniem sprzedającego , iż otrzymam towar wolny od wad ukrytych no i :

Zostałem oszukany przez sprzedającego, który bez wcześniejszej informacji i mojej zgody zaoferował zwrot gotówki z okresu zakupu czyli sprzed dwóch lat.

Odmówił jakiejkolwiek rekompensaty lub zadośćuczynienia mając w swojej ofercie sprzedażowej tysiące artykułów (mały gest znaczy wiele) .

Najgorsze jest to, że allegro zamiast pomagać kupującemu to chroni nieuczciwego sprzedawce do tego stopnia blokując konto kupującego po półrocznej dyskusji.

oznacz moderatorów
24 ODPOWIEDZI 24
N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@Client:35284447 Przykro mi, ale ja na forum nie mogę niestety pomóc. W przypadku blokady konta kontaktuj się wyłącznie drogą mailową. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów
KOGIEL_T
#17 Koryfeusz#

@Client:35284447  oszukał Cię oddając kasę🤔, ależ wredni ci sprzedawcy😁, a blokadę pewnie też za nic dostałeś?

oznacz moderatorów
#7 Wielbiciel#

Czytaj ze zrozumieniem i nie kompromituj się

oznacz moderatorów
#7 Wielbiciel#

Czytaj ze zrozumieniem...!!!

oznacz moderatorów
KOGIEL_T
#17 Koryfeusz#

@Client:35284447  jeśli w ten sposób odpowiadasz pracownikom Allegro, to nie dziw się, że Ci konto zablokowali😁

oznacz moderatorów
#7 Wielbiciel#

to mnie mogą tak sprzedający jak i allegro pluć w twarz ...

Ja tylko mogę się tylko przyglądać ...

Dziękuję,,,!!!

oznacz moderatorów
pecela
#18 Luminarz#

@Client:35284447 

Z tego co piszesz, to niestety ty jesteś nieuczciwym kupującym.

Zgodnie z prawem to sprzedawca decyduje o sposobie doprowadzenia produktu do zgodności z ofertą, a gdy jest to niemożliwe, ma prawo zwrócić pobrane w chwili sprzedaży środki. Sprzedawca uznał reklamację i jako sposób naprawy wybrał zwrot środków.

Natomiast żądanie przez kupującego jakiegokolwiek zadośćuczynienia lub rekompensaty, niewynikającej z przepisów prawa i niemającego pokrycia w rzeczywistości, może być traktowana jak próba wyłudzenia. Jest to przestępstwo ścinane z urzędu, wystarczy, że sprzedawca złoży zawiadomienie w najbliższej jednostce policji lub prokuratury.

A i twoja zgoda nie jest potrzeba do zwrotu środków. Jeżeli jednak przy reklamacji chcesz, aby sprzedawca musiał mieć twoją zgodę, to musisz dołączyć stosowną ustawę uchwaloną przez Sejm, która na to zezwoli.

oznacz moderatorów
#7 Wielbiciel#

Widzę same dobre rady...hahaha

Od pół roku czekam na pozew sądowy ...???

I nie mogę się doczekać mimo mojej prośby w stronę sprzedającego i allegro...!!!

oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg#

pozew sądowy to se sam możesz założyć z powództwa cywilnego jakbyś miał zgłoszenie z kk sprzedawcy na policję to zaliczyłbyś od razu 48h aresztu do 3 miesięcy i tam byś poczekał na rozprawę a nie pozew

oznacz moderatorów
#7 Wielbiciel#

Jedyne co się doczekałem to blokady na koncie mimo opłaty którą wniosłem za korzystanie z konta na allegro...

Czyli teraz allegro mnie okrada chociaż uiściłem opłatę za korzystanie z konta...

oznacz moderatorów
Monika__L
#17 Koryfeusz#

Reklamacja po 2 latach bo zaraz minie okres gwarancji

po co ci kolejny wózek który jest bublem? Nie lepiej kupić cos innego? 
aaaaa ceny się zmieniły a tu można mieć ten sam model nowiutki na kolejne 2 lata a sprzedający nie urodził się wczoraj i przejrzał zamiary 🙂

oznacz moderatorów
#7 Wielbiciel#

Przejrzał zamiary...???  hahaha Czytać ze zrozumieniem

oznacz moderatorów
Client:35386082
#15 Entuzjasta#

@Client:35284447 sprzedawca postąpił zgodnie z prawem. Po drugiej reklamacji ma prawo oddać pieniądze. To oddał.

oznacz moderatorów
maxr01
#18 Luminarz#

No... chyba sytuacja jest bardzo prosta i jasna.

Po co sprzedawca ma wysyłać kupującemu 3-ci wózek, skoro za chwilę kupujący znów go zareklamuje jako "bubel"? - Dla obydwu stron lepszy jest zwrot kasy.

A kupujący - niech idzie do zwykłego sklepu "stacjonarnego" - niech tam sobie kupi wózek, poogląda, sprawdzi, czy jest solidny. I niech składa reklamacje do takiego sklepu, ciekawe, czy to będzie takie łatwe, jak na Allegro. Raczej nie, bo jeszcze trzeba poświęcić czas i jeździć... A to są koszty.

--------------------------------------------------------------------------------
Rozumiem, że są ludzie, którzy za 20 gr. będą gnać pchłę przez 20km, lecz nie potrafię ich zrozumieć.
oznacz moderatorów
#7 Wielbiciel#

O to są wnioski na nagrodę Nobla

oznacz moderatorów
#7 Wielbiciel#

jeszcze nie oddał mimo że zakup był na fakturę imienną

oznacz moderatorów
#7 Wielbiciel#

Ot mądrego aż miło posłuchać...hahaha

oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg#

oj grubo musiało cię ponieść że ban na konto poszedł... co było szantaż? groźby karalne? (pomijam rzucanie mięsem po sprzedawcy bo na to allegro nie reaguje) Oszustwo? ... niestety nie ma wyczerpanych przesłanek przestępstwa z art 286kk za sugerowanie takich treści to jeszcze można wyłapać pozew za zniesławienie od sprzedawcy bo nie dał zadośćuczynienia, no nie musiał bo oddał kasę tyle za ile było kupione zgodnie z prawem.

oznacz moderatorów
_Likos_
#21 Demiurg#

@Client:35284447 "Zostałem oszukany przez sprzedającego, który bez wcześniejszej informacji i mojej zgody zaoferował zwrot gotówki z okresu zakupu czyli sprzed dwóch lat."

Hmm czyli użytkowałeś dwa lata za darmo . Dobrze mysle ??????

I jeszcze oczekiwąłbyś rekompensaty ????? Naprawde?????

OMG. Zachowując kulture wypowiedzi nie bede tego komentował

oznacz moderatorów