Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Czy ktoś był w podobnej sytuacji do mojej i jest w stanie mnie pocieszyć, że pieniądze które przed chwila zostały w ramach powziętego kredytu w payu zapłacone za towar, zostaną zwrócone ? Trochę mnie dziś poniosło, ale od kilku lat robię tak często zakupy na allegro, że w pewnym momencie przestałam sprawdzać osoby sprzedające i się dzisiaj nadzialam. Kliknęłam zakup na raty iphona. Na stronie aukcji nie było żadnej informacji, że z telefonem wysyłane są zamienniki ładowarki i słuchawek, ani tego, że towar wysyłany jest z Chin. Takim sposobem 2000 pofrunelo do Chin. A ja po zakupie sobie pomyślałam, że jeszcze dla upewnienia się obejrzę profil sprzedawcy i znalazłam te kwiatki. Jestem załamana. Anulowałam zakupy. I co teraz? Czy ktoś był w podobnej sytuacji i mu z Chin zwrócono gotówkę? Ratunku.
paczka pewnie i tak wydzie do Ciebie.
Oczywiscie po anulowaniu możesz nie przyjmować ale w przypadku handlu z chinczykami każdy ruch odbiegający od normy może okazać się problemem
o ja pierdziu
@xyz96 ratuj użytkowniczkę swoimi gotowymi typu kopiuj wklej wpisami
bo ja już nie mam sił na coś takiego odpisywać
podam tylko ku pocieszeniu serc motto allegro
"allegro gwarantuje bezpieczne zakupy"
@Qsia1 Jeśli był to zakup na raty i został anulowany zaraz po wpłacie, sprzedawca powinien zwrócić pieniądze przez Allegro Finanse, a wtedy trafią one z powrotem do banku. Tobie pozostanie rozwiązanie umowy z bankiem. Jeśli rzecz została wysłana przed anulowaniem, możesz jej nie odbierać, ale trzeba będzie zwrócić sprzedawcy koszt przesyłki zwrotnej. Jeśli zostanie wysłana po anulowaniu, też możesz jej nie odbierać i nie ponosisz żadnych kosztów. Anulowanie to odstąpienie od umowy. Otwórz Dyskusję https://allegro.pl/dyskusje/nowa przypomnij tam sprzedawcy o anulowaniu zakupu, poproś o zwrot wpłaty przez Allegro Finanse, a jeśli zajdzie konieczność, masz tam możliwość zwrócenia się o pomoc do pracownika Allegro. Sprzedawca ma obowiązek w Dyskusji udzielić odpowiedzi. Po zwrocie wpłaty otrzymasz powiadomienie e-mail od Allegro. Gdyby okazało się, że zwrotu pieniędzy nie będzie, skorzystasz z Programu Ochrony Kupujących.
Ratuj,ta ta tuj .....Było tu ostatnio dużo takich wpisów ,poszukaj, poczytaj Odpowiem nie wygląda to tak różowo-regulaminowo Np .z Chin a wysylka z Niemiec i mimo anulowania towar przyszedł a zwrotu kasy a ni widać ani słychać.