anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zawieszenie

Client:108948935
#1 Nowicjusz
Spoiler
Jak to jest zawiesili mi wczoraj konto. Wysyłałam im formularz kontaktowy, odpisali mi i zamiast opierać sie na obecnym koniec to zaczęli mi gadać o koncie którego nie używam od chyba 3 lat i okazało się że jest zablokowane bo są powiązane dane z obecnym kontem. Na początku pisałam im że nie jesteśmy pewna czy to moje konto to stworzyli że nie zrobią nic z moim obecnym jak nie zgłoszę sprawy na policję. Siedziałam parę godzin żeby jakoś zalogować się na to stare konto, udało się więc im napisałam że to moje konto. Dziś pani mi odpisała że oni wszystkie konieczne kroki do podjęcia mi napisali wczoraj. Jedyne jakie kroki mi napisali to zgłoszenie na policję co juz nie jest potrzebne bo wiedzą że to moje konto bo ich poinformowałam. Napisałam jej znowu to samo a ona że pozwoli sobie już mi nie odpisywać i że mam się kontaktować z poziomu zablokowanych kont. Szczegół że robię to od wczoraj. To teraz już nie wiem jak mam się z nimi kontaktować. Jedyna opcja to wysłanie formularza co zrobiłam wczoraj i tak z nimi pisałam a dziś już mi nie odpisują i każą inaczej się kontaktować mimo że robię to co trzeba od wczoraj. Dziwna jest ta platforma jeśli chodzi o odblokowanie konta. Słaby kontakt z kimkolwiek i ciężko cokolwiek wyjaśnić. 
oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

MiMary
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Cześć, @Client:108948935. Kwestię blokady konta możesz wyjaśnić wyłącznie w prywatnej korespondencji mailowej. Nie załatwimy tego na forum.

Widzę, że już założyłaś kilka wątków mailowych w tej sprawie - powielanie tych samych zgłoszeń wcale nie przyspieszy ich rozwiązywania, dlatego proszę, abyś kontynuowała korespondencję w jednym wątku. Komplet niezbędnych informacji otrzymałaś już w zgłoszeniu o numerze 59819821. 

Marysia
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

#1 Nowicjusz

Tak jedyne co otrzymałam to że mam zgłosić sprawę na policję. Ale mimo tego że wczoraj wieczorem wyjaśniłam wam że oby dwa konta są moje to dalej upieracie się w tym że daliście mi odpowiedź co mam zrobić czyli zgłosić na policję. Aktualnie stoję w miejscu i nie wiem już co mam zrobić a już nikt na maile nie raczy mi odpisywać bo dostałam maila że pani Elżbieta pozwoli sobie nie odpowiadać już mi. Więc no nie mam z kim załatwić tej sprawy 

oznacz moderatorów

#1 Nowicjusz

Pisałam do was z kwestią odblokowania aktualnego konta a skończyło się na rozmowach o starym koncie. Wiecie że obydwa konta są moje a kazdecie mi zgłaszać sprawę na policję i dopóki tego nie zrobię to nic nie zrobicie z moim kontem. Fajnie mam zgłosić samą siebie ? 

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:108948935 a jaka jest przyczyna blokady tego starego konta?

oznacz moderatorów

#1 Nowicjusz

Powodem jest to że stworzyłam stare konto na takie same dane co jeszcze kiedyś miałam zablokowane konto. 
sytaucja wyglądała tak że jakoś w 2022 na moje allegro weszła 3 osoba złamała regulamin i mi konto zablokowali. A że byłam nastolatką to założyłam nowe konto które od razu też zablokowali no bo były ty same dane. Sprawa z tym kontem co 3 osobą złamała regulamin została już wyjaśniona konto odblokowane i usunęłam je jakoś 3 miesiące temu. Ale o tym drugim już totalnie zapomniałam żeby też je ogarnąć. I przy aktualnej blokadzie mi o tym koncie wspomnieli i na początku nie wiedziałam o co im chodzi dopiero po paru godzinach do tego doszłam 

oznacz moderatorów

#1 Nowicjusz

I na początku konsultant powiedział że ktoś się podszywa pod moje dane kazał zgłaszać na policję a po 2/3h napisałam mu że okazało się że to jednak moje konto. To dostaje ciągle takie same maile że oni mi już napisali co mam zrobić i że pozwolą sobie już mi nie odpisywać. Mimo że na tacy dałam im odpowiedzi ze szczegółami co do roku nawet opowiedziałam całą historię i nic. Chciałam odblokować aktualne konto a przez to że znaleźli stare to sprawa się kręci wokół inne tematu zamiast tego dlaczego zablokowali mi konto i rozwiązać to 

oznacz moderatorów