Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kilka lat temu przejąłem konto po zmarłym ojcu. Dokonywałem tam zakupów i sprzedaży. Postanowiłem zmienić dane na siebie żeby móc na swoje dane kupić produkt na raty, niestety ale moje zgłoszenie było odrzucane. Postanowiłem więc usunąć konto skoro jest na moim mailu a i tak nie mogę zmienić danych. W tym czasie wystąpił problem z zapłaceniem opłat od sprzedaży ( dokładnie 37.60zł). Moje konto zostało oczywiście zawieszone. Żeby zapłacić, musiałem zalogować się do konta ale przez proces usuwania nie dało się tego zrobić. Dostałem informację, że jeśli chcę zapłacić musze anulować usuwanie konta. Chciałem to zrobić ale poproszono mnie wtedy o akt zgonu mojego ojca, bo mój dowód był bezużyteczny skoro na rachunku było inne imię. Oczywiście odmówiłem bo nie będę nikomu wysłał takich zdjęć jak akt zgonu. Tak czy siak, Opłatę udało się uregulować i na tym temat powinien się skończyć. Rok temu założyłem nowe konto w celu dania allegro ponownie szansy. Dokonałem na nich zakupu 2 produktów za ponad 5000 zł. Po czasie dostałem informację że moje konto zostało zawieszone że względu na nierozlicznie się z allegro. Po kontakcie z konsultantem na mailu. dostaję informację że konto jest zawieszone dopóki sprawa nie zostanie wyjaśniona. Zapytałem też więc czy mam spłacać w takim razie zakupione produkty. Zostałem zapewniony że zawieszenia nie wpływa na wcześniej dokonane transakcję. Jednego z produktów nie otrzymałem do tej pory. Co się okazało nie mogę złożyć wniosku POK, bo moje konto nie spełnia wymagań. Szok. Po ponownym kontakcie z konsultantem dostaje informację że sprawa nadal nie została wyjaśniona. Dzisiaj z samego rana kazano mi się zalogować na stare konto i uregulować wszelkie zaległości. Gdzie po 1, wszystkie zaległości zostały uregulowane a po 2, nie jestem w stanie zalogować się do konta, które już nie istanieję. Czy jest jakakolwiek możliwość odblokowania konta i odzyskania moich pieniędzy?
Zaczęło się od tego że sam sobie narobiłeś problemów z tym kontem po ojcu, ale Allegro to już przebija wszystko(nawet obecny (nie)rząd) swoimi niekompetentnymi ludźmi w dziale bezpieczeństwa. Nikt Ci nie pomoże rozwiązać tego problemu tu, moderacji zabronili się wypowiadania na ten temat.☹️
Szokiem jest używanie konta z danymi innych osób.
przez 8 lat używaliśmy z ojcem tego samego konta 🙂