Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Czy Allegro zamierza się przyjrzeć zdjęciom wygenerowanym przez AI w ofertach?
Przykład:
https://allegro.pl/oferta/odtwarzacz-mp3-bluetooth-radio-fm-64gb-przenosny-sluchawki-czarny-mb61-177...
Odtwarzacz właściwie na każdym zdjęciu ma zupełnie inne nadruki na przyciskach. Skąd mam wiedzieć który układ przycisków jest tym właściwym dla odtwarzacza? Jeśli kupię taki odtwarzacz, to jak potem mam sprawdzić czy otrzymałem właściwy? Takie niemarkowe odtwarzacze często produkuje się z identycznych komponentów i różnią się akurat takimi szczegółami. Czy jak dostanę odtwarzacz z pojedyńczymi strzałkami na przycisku-'krzyżaku' zamiast z podwójnymi, to będę mógł żądać od Sprzedającego wymiany, bo wysłał niewłaściwy produkt?
To raczej katalog Allegro nie Al. Przepinają, podpinają, zmieniają produkty. Sprzedawca potrafi zrobić własny katalog do produktu, a po jakimś czasie oferta jest mu odpinana bo niby jest do innego produktu (ktoś go zmienił) lub znajduje w ofercie cudze zdjęcia... Swego czasu codziennie były tu posty wkurzonych sprzedających, teraz im się już nawet krzyczeć nie chce, zero efektów...
Z tego co widzę troszkę negatywów ma ale niezbyt wiele w porównaniu do ilości komentarzy. I przede wszystkim nie widać takich za robienie problemów przy zwrotach. Więc w razie czego zwyczajnie możesz odesłać.
Niech Allegro robi tak dalej, to przestanę tracić czas na przeglądanie i szukanie ofert tutaj 🙂
Ten sam odtwarzacz występuje pod różnymi ofertami, tylko podpięte są inne opinie i oczywiście też ceny. Ta oferta ma tylko 3 recenzje, ale istnieje druga, która recenzji ma bodajże 100, ale jest nieco droższa.
Teraz kupowanie na Allegro to dwa etapy. Pierwszy, to szukanie przedmiotu który mnie interesuje. Drugi, to szukanie tego samego przedmiotu pod różnymi nazwami, żeby znaleźć najtańsze wystąpienie tego produktu, bo Allegro tak grupuje przedmioty że nie wszystkie są zaciągane pod jedno. Kupując pierwszą znalezioną ofertę często się przepłaca.
A co do zdjęć od AI, to katalog katalogiem, ale jest jeszcze opis. Opis w ofercie od sprzedawcy z Polski ma zdjęcia AI w treści.
Tymczasem ta sama oferta, ale od sprzedawcy z Chin, nie ma zdjęć od AI ani na górze oferty, ani w opisie. Wniosek nasuwa się sam.
@AnnaG-Antyki zdjęcia w katalogu Allegro pochodzą od sprzedawców. Nie inaczej jest w tym przypadku. Produkty są tworzone także przez sprzedawców. Faktycznie, jest możliwość, że produkt zostanie zmergowany z innym, tym samym produktem (to ustala się na podstawie parametrów takich jak np. kod EAN, kod producenta, numer katalogowy ), natomiast nie "przepinamy" ani nie "podpinamy" ofert. Sprzedający łączą ofertę z produktem w katalogu.
@pawlikt-p1 zgłosiłam ofertę do weryfikacji.