Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, mam następujące pytanie.
Czy mogę odstąpić od umowy oraz ubiegać się o zwrot pieniędzy jeśli zakupiłem towar w dniu 09.04.2020 od przedsiębiorcy, termin dostarczenia przesyłki upłynął 14.04.2020. Sprzedający wysłał towar do paczkomatu jednak ten zaginął.
Dziękuje.
Tak, możesz odstąpić od umowy i zażądać zwrotu wpłaty. Odstąpić możesz w każdej chwili, nawet od razu po zakupie, jednak najpóźniej w ciągu 14 dni od odebrania towaru.
@goly2286 A skąd masz taką informacje, co w systemie jest bo mi ostatnio paczka jeździła u kuriera do 6 do 14 kwietnia i dopiero trafiła do paczkomatu, taki czas 😞 A jak się potwierdzi, to tak możesz odstąpić lub poprosić o ponowną wysyłkę, sprzedawca dostanie odszkodowanie 🙂
Dzwonilem na infolinię Inpostu i zostalem ponformowany, że najprawdopodobniej etykieta przesyłki jest nieczytelna dlatego ta ciągle wisi w ,,wyslano z oddziału,, , poproszono mnie również o opisanie zawartości przesyłki i rozpoczęto tak zwaną interwencję 🙂
Ja jestem cierpliwy tylko tutaj akurat był to prezent o dość sporej wartości, poczekam jeszcze kilka dni i będe ubiegal się o zwrot.