Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Hej,
Zauważyłem że od jakiegoś czasu powiadomienia mailowe o zmianie ceny produktów które obserwuję nie zawierają poprzedniej ceny, tylko nową. Ktoś zna przyczynę? Szczerze to prowadzi moim zdaniem do nadużyć ze strony sprzedawców.
@Mythos7 Cześć. 🙂 Dziękuję za wiadomość. Jesteśmy świadomi tego, że obecnie w powiadomieniach mejlowych nie ma poprzedniej ceny. Pracujemy nad rozwiązaniem tej sprawy 🙂
@ko_alka Czy to jest problem techniczny, czy jakaś celowa zmiana i ma już tak zostać?
@toomala Nie jest to problem techniczny. Planujemy przywrócić widok starej ceny, ale jednocześnie wdrożenie to musi być zgodne z dyrektywą Omnibus i kilka kwestii wymaga dokładnego przeanalizowania. Pochylimy się nad tematem, ale nie jestem Wam w stanie podać dokładnej daty wdrożenia. Proszę o cierpliwość.
Podbijamy temat, gdyby była jakakolwiec możliwość sprawdzenia ceny przed zmianą to byłoby super
to ruszcie devów by to opracowali ASAP, bo obecna forma powiadomień (mamy czerwiec, Omnibus już trochę jest!) jest po prostu bezużyteczna
Nie mieszaj w to sprzedawców, nie mamy wpływu na to co Allegro wysyła
Chciałoby się powiedzieć: uderz w stół...
Nie miałem zamiaru "mieszać" w to sprzedawców. W sumie sam ich w to wmieszałeś zbędnym komentarzem.
Ale skoro już w tym temacie to regularnie w moich obserwowanych ofertach są przedmioty w stałej cenie przez długi czas, po czym cena jest podwyższana i po chwili wraca do starej ceny, udając, że jest obniżką. Tym samym korzystają z powiadomień allegro o zmianie cen fałszywie udając obniżki.
Zatem nie było to przecież personalne, ale skoro się odezwałeś to widać coś jest na rzeczy 🙂
Dokładnie o to samo chciałem zapytać. Jest to niestety bardzo frustrujące gdy nagle pojawia się powiadomienie mailowe o rzekomych "obniżkach" cen i nie jesteśmy od razu w stanie sprawdzić czy to rzeczywista obniżka czy celowa manipulacja cena aby tylko obserwujący dostał powiadomienie. Szczególnie gdy to oficjalne konto Allegro zalewa mnie kilka razy dziennie informacja o obniżce gdy tak naprawdę cena nie uległa zmianie.
Jak skłonić allegro żeby podawało w powiadomieniu starą cenę po jej zmianie przez sprzedającego?
Teraz dostajemy powiadomienie o zmianie ceny i widzimy cenę nową nie wiemy jaka była przed zmianą.
Allegro powinno podawać
1. Aktualną cenę po obniżce
2. Poprzednią cenę przed obniżką
3. Najniższą cenę z ostatnich 30 dni
Podając te trzy parametry wszystko byłoby jasne i zgodne z prawem.