anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zostałeś zablokowany

Czader30
#7 Wielbiciel

Wyskakuje mi to tak często że odechciewa się robić u was zakupy.

Czy o to wam chodzi ?

Nie życzyłem sobie by mi jakieś testy robić czy nie jestem robotem. Zresztą nawet gdy weryfikacja przejdzi pomyślnie to i tak blokada. Jeśli komuś wydaje się że przeglądam oferty szybciej niż przeciętny człowiek to niech zmieni poziom przeciętności lub napiszcie że to jest platforma tylko dla debili.

Zaznaczam że mam bardzo dobrego antyvirusa w wersji premium i nie potrzebuje waszych śmiesznych zabezpieczeń dla ułomnych.

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Czader30 

To nie są testy, lecz zabezpieczenia wynikające z troski o bezpieczeństwo Twojego konta. Dla Ciebie to "śmieszne zabezpieczenia dla ułomych", a dla nas to po prostu dbanie o Twoje dane i dostęp do konta.

Na tym forum nie raz słyszałem, że ktoś twierdził, że ma dobre programy zabezpieczające - aż do momentu, gdy coś jednak się wydarzyło.

Jeśli chodzi o samą blokadę: na Twoje konto została nałożona blokada antybot – to tymczasowa blokada bezpieczeństwa. Zwykle znika po kilku godzinach. W międzyczasie warto:

• sprawdzić, czy przeglądarka i wtyczki nie blokują strony (np. adblock),

• wejść na Allegro w trybie incognito lub innej przeglądarce,

• wyczyścić dane przeglądarki (CTRL+SHIFT+DELETE),

• przeskanować system antywirusem.

Jeśli nadal nie działa - wyślij nam wiadomość przez formualrz kontaktowy w komunikacie blokady ze zrzutami ekranu/ filmem (na zrzutach ekranu lub filmie ważne, aby był widoczny cały ekran z datą i godziną, pasek adresowy z linkiem do strony oraz IP urządzenia).

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

Czader30
#7 Wielbiciel

Teksty "o twoje bezpieczeństwo" lub dla twojego dobra to słyszę na okrągło a ja jestem dorosły i zdrowy na umyślę człowiek który odpowiada za swoje czyny i dla mojego dobra to jest wybór czy ja tego chcę czy nie. Działania takie że przechodzę test a i tak mnie bokuje są bez sensu a już blokowanie na kilka godzin to absurd. Nie podnosił bym larmo ale wchodzę na allegro wyszukuje pierwszy lub drugi artykuł a tu blokada bo za szybko przeglądam i muszę iść kupić gdzie inndziej bo tu mie wiem kiedy uda mi się dokończyć zakupy "o tymczasowa blokada bezpieczeństwa. Zwykle znika po kilku godzinach". Trzeb poprostu się przyznać że działa to źle i z tego zrezygnować lub dać wybór bo jakoś przez tle lat dało się robić zakupy normalnie a teraz oferujecie mi bym zamówienia robił z kilku godzinnymi odstępami.

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Czader30 

Korzystając z naszego serwisu, możesz co jakiś czas trafić na takie zabezpieczenia - wynikają one wyłącznie z kwestii bezpieczeństwa i nie mają nic wspólnego z Twoją dorosłością.

Dzięki za Twoją opinię. Przekażę ją dalej do odpowiedniego zespołu, żeby mieli ją na uwadze.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów