anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zostałem oszukany. Przekierowany do fałszywej bramki płatności.

MAMY ROZWIĄZANIE!
rysiekirs
#7 Wielbiciel#

Dwie godziny temu zrobiłem zakup na allegro lokalnie. Tutaj link: https://allegrolokalnie.1092752.buzz/aukcja/312311dda806c-2ba0-44fd-89aa-750ac5c47a16

Zapłaciłem blikiem 1100 zł .

Zadziwiło mnie że nie otrzymałem potwierdzenia zakupu. Nie było tej transakcji w moich zakupach. Z konta bankowego znikneło 1100 złotych.

Może ktoś już znalazł się w takiej sytuacji i poradzi jak dalej postępować.

Oczywiście zgłosiłem to w banku. Przyjęli informacje o popełnieniu przestępstwa. Pozdrawiam rysiekirs

oznacz moderatorów
34 ODPOWIEDZI 34
LEW433
#21 Demiurg#

@rysiekirs Zostałeś oszukany, płatność BLIKiem środki zostały od razu wypłacone, nie odzyskasz już ich, sprawę należy zgłosić na Policję.

oznacz moderatorów
rysiekirs
#7 Wielbiciel#

Dziękuję 

oznacz moderatorów
Crow_Empire
#14 Krzewiciel#

Najgorsze jest to, że Centralne Biuro Zwalczania Cyberprzestępczości w naszym kraju nadaje się najwyżej do tarcia chrzanu. Tutaj wypływa pewnie niewielka część tych oszustw dziennie. Ciekawe czy kiedykolwiek CBZC weźmie się do roboty.

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

Z tym chrzanem byłbym ostrożny, ludzie nie będą mieli do kiełbasy dodatku.😋

oznacz moderatorów
MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @rysiekirs. Ten link nie należy do Allegro, przykro mi. W tej sytuacji powinieneś zgłosić sprawę na policję.  

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów
rysiekirs
#7 Wielbiciel#

Dziękuję 

oznacz moderatorów
rysiekirs
#7 Wielbiciel#

Kliknij na ten link zobaczysz co się otwiera.👍🥂

oznacz moderatorów
Monika__L
#17 Koryfeusz#

Czlowieku

1 ktos ci podesłał gotowy link. Jak potrzebowałeś laptopa to trzeba było odpalić wyszukiwarkę allegro i samemu znaleźć to ta trefna oferta by się nie wyswietlila

2. zobacz jak wygląda adres www. To tam robi cząstka buzz

3. kliknąłeś potwierdz blika i nie spojrzałeś na tytuł płatności. Czy tam był nr zamówienia allegro?

oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg#

zostaje policja art 286kk i pogodzenie się ze stratą i nauka jak wygląda link na allegro

oznacz moderatorów
rysiekirs
#7 Wielbiciel#

Ciekaw jestem czy ty też wiesz jak wygląda prawdziwy link. Tym bardziej jak przesyła ci go ktoś niby do swojej aukcji.

Taka nauka jest dość droga.

Najlepsze wyjście to nie kożystać z płatności Blik i innych bramek.

oznacz moderatorów
drekenzes
#17 Koryfeusz#

@rysiekirs  napisał(a):

Ciekaw jestem czy ty też wiesz jak wygląda prawdziwy link. Tym bardziej jak przesyła ci go ktoś niby do swojej aukcji.

Taka nauka jest dość droga.

Najlepsze wyjście to nie kożystać z płatności Blik i innych bramek.

@rysiekirs To ty powinieneś być ciekaw jak wygląda prawdziwy link  do Allegro Lokalnie. Wiedziałbyś o tym, gdybyś przeczytał poradnik jaki napisał i udostępnił na forum @az1rael .

Oto link do poradnika:

https://spolecznosc.allegro.pl/t5/dyskusje-kupujących/jak-rozpoznać-fałszywy-link/td-p/709213

I tak, on przynajmniej w przeciwieństwie do Ciebie wie jak wygląda prawidłowy link.

#11 Animator#

i co stego policja i art to będzie trwało kilka lat potem umorzą sprawę to jest szukanie igło w stogu siana

oznacz moderatorów
Monika__L
#17 Koryfeusz#

ktoś? tu sa dziesiątki takich ludzi jak Ty.

Nie klika się w obce linki bo taki musiałeś dostać od osoby trzeciej.

W bliku było napisane dla kogo i za co robisz przelew. Trzeba go było nie zatwierdzac

oznacz moderatorów
rysiekirs
#7 Wielbiciel#

To była zwykła bramka płatnicza PeyU jakiej używam od kilku lat. Podrabiali stronę allegro lokalnie i przekierowanie do bramki płatniczej.

oznacz moderatorów
client11546
#11 Animator#

to już nie jest te allegro zaczynałam sprzedawać jak tylko powstało teras to jest jeden wielki śmietnik banda oszustów i na ciągaczy

oznacz moderatorów
SpeedyGonzalezz
#12 Orędownik#

@rysiekirs Codziennie melduje się tu kilku takich, co się dali nabrać. Takie są skutki "wychowania" przez Allegro - klikaj i szybko płać, nie zastanawiaj się za dużo 

--------------------------------------------------
Najszybsza mysz w całym Meksyku
oznacz moderatorów
rysiekirs
#7 Wielbiciel#

Masz rację. Dziękuję. 

Najtrudniej jest wtedy gdy musisz się uczyć na własnych błędach.😭

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

@rysiekirs Takie przelewy są nie do odwrócenia, oszuści od razu wypłacają srodki.

oznacz moderatorów
rysiekirs
#7 Wielbiciel#

Od przeszło 15 lat jestem użytkownikiem allegro. Mam nauczkę. Szybko przelewasz szybko stracisz. Trzeba będzie wrócić do starej metody przelewów bankowych.👍🥂🍾

oznacz moderatorów