anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zostałem oszukany

MAMY ROZWIĄZANIE!
sebastian--k
#8 Zapaleniec#

Nie polecam
[edycja - dane]
Niestety sprzedają wadliwy produkt i jak dochodzi do reklamacji to nie chcą jej uznać. 

Niestety okradli mnie na 1500zl a Allegro  jeszcze ich broni i nie chce pomóc zapewne to jest sklep allegro dlatego nie chcą pomóc.

oznacz moderatorów
17 ODPOWIEDZI 17
mwmonety
#21 Demiurg#

Nie nazywaj nikogo złodziejem czy oszustem zanim sąd tego nie postanowi bo sam możesz mieć problemy. Masz dowody to zgłaszaj do organów ścigania ,allegro nie jest sądem.

oznacz moderatorów
RaBarbar_ka
Moderatorka
Moderatorka

@sebastian--k czy możesz doprecyzować, którego zamówienia dotyczy sprawa? 

Basia
   Moderatorka
oznacz moderatorów
sebastian--k
#8 Zapaleniec#

14707053948

oznacz moderatorów
sebastian--k
#8 Zapaleniec#

Numer zamówienia 14707053948

oznacz moderatorów
Client:35386082
#15 Entuzjasta#

W jaki sposób Allegro ich broni?
Pierwsze słyszę, żeby Allegro broniło sprzedawcę w sporze z kupującym.

oznacz moderatorów
sebastian--k
#8 Zapaleniec#

Karze odebrać zepsutą pralkę I nawet nie chce słuchać że pralka jest zepsuta gdzie to jest druga reklamacja pierwszą pralka była zepsuta druga już sprzedawca nie chce uznać reklamacji gdzie nawet mam zdjęcia że jest zepsuta. 

oznacz moderatorów
Client:35386082
#15 Entuzjasta#

Czyli sprzedawca nie uznał Twojej reklamacji. A u Rzecznika Praw Konsumenta z tą sprawą byłeś? Jeżeli nie - to idź, albo napisz. Od pomagania w sporach konsumenckich to RPK jest ekspertem, nie Allegro.

oznacz moderatorów
sebastian--k
#8 Zapaleniec#

Byłem u rzecznika spraw konsumenta ale karze iść do sądu.  Jeśli allegro nic nie może to po co jest i ten program allegro protect? Tylko na allegro jest problem że zwrotem pieniędzy za wadliwy towar dlatego już nic tu nie kupię. Jeszcze najlepsze jest że nie mam ani pralki ani pieniędzy bo pralka jest u sprzedawcy. 

oznacz moderatorów
gdvorek
Moderator
Moderator

@sebastian--k otrzymałeś wyczerpującą odpowiedź w sprawie 51262009. Nasze działania i informacje jakie zostały Tobie udzielone są zgodne z przepisami prawa oraz regulaminem Allegro. 

Allegro Protect działa również na określonych warunkach i jeśli zakup spełnia je to kwalifikuje się do wypełnienia wniosku o Allegro Protect.

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów
sebastian--k
#8 Zapaleniec#

Jak wyczerpującą? Że mam odebrać zepsutą pralkę jak mam nawet zdjęcia ze jest zepsutą to chyba powinna mi być udzielona pomoc z programu allegro protect a nie dosłownie zostałem olany.  I nikomu nie polecę allegro a swiadcze różne usługi i mam kontakt z ludźmi bo to co tu się dzieje to jest kpina. 

oznacz moderatorów
gdvorek
Moderator
Moderator

@sebastian--k rozumiem, natomiast jeśli masz więcej pytań zachęcam do kontynuowania rozmowy mailowo.

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów
sebastian--k
#8 Zapaleniec#

To nikt nie raczył mi odpisać najlepiej zmieścić sprawę pod dywan. 

oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg#

I co niby wynika z tych zdjęć? Że nie kręci bębnem? Jak można statycznie udokumentować że nie działa? Ani nie slychać ze nie pracuje ani że coś w środku się tłucze...

oznacz moderatorów
sebastian--k
#8 Zapaleniec#

Ns zdjęciach jest gdzie był wyciek z pralki. 

oznacz moderatorów
sebastian--k
#8 Zapaleniec#

Nazywam rzeczy po imieniu niestety na allegro zostałem okradziony a allegro karze odebrać zepsutą pralkę kiedy to jest druga reklamacja z pierwszą też był cyr i okazało się że pralka jest zepsutą.

oznacz moderatorów
pecela
#18 Luminarz#

@sebastian--k

Jak to nowa pralka, to może warto spróbować zgłosić reklamację z tytułu gwarancji, a nie niezdolności z umową (czyli potocznie rękojmi). To są dwa różne świadczenia i jedno nie wpływa na drugie.

Dane podmiotu do którego należy zgłosić reklamację gwarancyjną znajdują się w karcie gwancyjnej lub możne je znaleźć na stronie internetowej danej marki.

oznacz moderatorów
sebastian--k
#8 Zapaleniec#

Niestety gwarancja była sprzedawcy i on nie uznaje tego a z pierwszą wymianą też był problem bo sprzedawca nawet nie wiedział do kogo jest gwarancja i kazał na serwis producenta a producent że pralka była już w serwisie. 

oznacz moderatorów