anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwróciłam część zamówienia.Od 14 listopada przesyłka ma status w drodze. Co dalej?

sylwia78829
#7 Wielbiciel

14 listopada nadałam przesyłkę zwrotną ( część zamówienia). Na 9 grudnia widnieje termin spłaty całej kwoty, za 2 zamówione produkty. Co teraz? Czy mam płacić za coś,  czego fizycznie nie posiadam?

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

N_Nitka28
Moderatorka Allegro Gadane

@sylwia78829 Podaj numer przesyłki. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

sylwia78829
#7 Wielbiciel

AD01A76512

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@sylwia78829 tak masz spłacić kredyt jak towar dotrze to sprzedawca zrobi zwrot kasy i ten zaksięguje się na koncie pay. Powstałą nadpłatę sobie wypłacisz a nie dojdą ci odsetki za brak spłaty w terminie.

oznacz moderatorów

N_Nitka28

@sylwia78829 Sprzedający nie zwrócił pieniędzy za zakup. W tej sytuacji załóż z nim dyskusję i opisz problem. W zakładce Moje Zakupy wybierz zamówienie, dla którego chcesz otworzyć dyskusję. Przejdź do szczegółów zamówienia i kliknij [zgłoś problem z zakupem]. W kolejnym kroku wskaż powód dyskusji i zaznacz jedną z opcji dostępnych na liście. Sprzedający będzie miał 24 godziny na odpowiedź (czasu nie liczymy w weekendy i święta), będziesz mógł poprosić nas o pomoc. 

Na Twoim miejscu spłaciłabym zadłużenie na Allegro Pay, aby uniknąć windykacji. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

sylwia78829
#7 Wielbiciel

Nie wiemy, gdzie jest przesyłka.  Moim zdaniem sprzedający nie zwrócił środków,  bo przesyłka nie dotarła. Nie widzę tu winy sprzedającego

oznacz moderatorów

N_Nitka28

@sylwia78829 Dyskusja pomoże w rozwiązaniu tej sprawy. Nasi doradcy mogą pomóc. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów