@gabi1222 jeśli karton nie był uszkodzony to odebrał bez zastrzeżeń, potem ma 7 dni na protokół i wszystko zrobił poprawnie, powinien złożyć reklamacje ale jak wiesz będzie odrzucona za złe spakowanie 🙂 a Tobie oddać tyle ile warte jest to co odesłałeś, potem w razie wypłaty odszkodowania wyrównać Ci 🙂
Poczekaj allegro go wyprostuje 🙂 potem dostaniesz kasę z Allegro 🙂 towar nie jest już Twój i jest u sprzedawcy więc reklamacje składa on 🙂 co nie znaczy że nie odpowiadasz za pakowanie i uszkodzenia 😉
czyli jak zwrot zgłosiłam 20.02 towar otrzymal 24.02 to kiedy powinien mi zwrócić środki ?Wartość zam to 1300zl .Sprzedawca teraz twierdzi ze ja powinnam mu dać upoważnienie i nie zlozyl reklamacji .to ja zamówiłam kuriera na wlasny koszt nie było innej opcji . Nie wyslal mi zdjęć uszkodzeń tylko dołączył elektroniczny protokół .Dodam ze deska jest całkowicie zniszczona a ceramiczna misa Wc nie uległa uszkodzeniu .
@gabi1222 sprzedawca ma 14 dni na zwrot kasy od dnia odstąpienia 🙂 tak musisz dać mu upoważnienie - zrzeczenie się roszczeń, lub samemu złożyć reklamacje też możesz jako nadawca 🙂
To jest jakiś druk na to upoważnienie czy tak odręcznie mogę mu wysłać.Ja mam duże przypuszczenia ze nie było tam uszkodzeń a jest to celowe działanie bo mam konflikt ze sprzedawca i robi mi na złość .Jak ja mam xlozyc reklamację skoro nie widziałam uszkodzeń i mam wątpliwości czy to nie jest zdjęcie innej zniszczonej deski ?
Odpowiadasz za stan towaru do czasu doręczenia go przez kuriera do sprzedawcy. Jeżeli produkt zniszczył się w transporcie, to jest to Twoja wina. W tym przypadku sprzedawca ma prawo do oddania Ci nawet 1 grosza, bo rozumiem, że produkt nie jest już nic wart.
Prześlij mu upoważnienie do złożenia reklamacji i zrzeczenia się zwrotu pieniędzy, albo złóż reklamację sama. Z tym że po przesłaniu upoważnienia sprzedawca ma prawo do wstrzymania się ze zwrotem do czasu decyzji reklamacyjnej.
@gabi1222 konflikt to już sąd, my ani allegro tym się nie zajmują, jak chcesz sam złożyć poproś o zdjęcia kartonu, paczki, wypełnienia, uszkodzeń 🙂
Wpisz w necie oświadczenie nadawcy o zrzeczeniu się odszkodowania 🙂
Prosze juz kilkukrotnie nie chce wysłać zdjec abym mogła zlozyc ewentualnie sama reklamację a czas na złożenie reklamacji mija bo odebrali 24.02 czyli do dzis