anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

zwrocilam mise wc i deske a sprzedawca twierdzi ze deska jest uszkodzona

gabi1222
#2 Obserwator
  • Sprzedawca zablokował mi zwrot środków  I wysłał informację ze deska przyszla  uszkodzona a właściwie zniszczona .Nie chcę zrobić reklamacji do Dpd  twierdząc ze to ja mam to robić    zwrot otrzymał 24.02  odebrał paczkę  od kuriera bez zastrzeżeń  po czym  zrobił elektrycznie protokół  zaznacxyl w nim ze opakowanie zew  I wewnętrzne nie jest uszkodzone   a mi nie chce zrobić zwrotu  lub ewentualnie pomniejszy  kwotę zwrotu o  zniszczona deske.Dodam ze  jest juz konflikt ze sprzedającym  nie chce  porozumienia  otworxylam dyskusje  Allegro  nakakazalo zwrot I złożenie reklamacji do Dpd  na rzekome uszkodzenia  ale dalej nie zrobili nic  .Co mogę jeszcze zrobić aby  zwrócili mi  pieniądze..
oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@gabi1222 jeśli karton nie był uszkodzony to odebrał bez zastrzeżeń, potem ma 7 dni na protokół i wszystko zrobił poprawnie, powinien złożyć reklamacje ale jak wiesz będzie odrzucona za złe spakowanie 🙂 a Tobie oddać tyle ile warte jest to co odesłałeś, potem w razie wypłaty odszkodowania wyrównać Ci 🙂

Poczekaj allegro go wyprostuje 🙂 potem dostaniesz kasę z Allegro 🙂 towar nie jest już Twój i jest u sprzedawcy więc reklamacje składa on 🙂 co nie znaczy że nie odpowiadasz za pakowanie i uszkodzenia 😉

gabi1222
#2 Obserwator

czyli jak zwrot zgłosiłam  20.02   towar otrzymal 24.02  to kiedy powinien mi zwrócić  środki  ?Wartość zam to 1300zl  .Sprzedawca teraz twierdzi ze ja powinnam mu dać upoważnienie  i nie zlozyl reklamacji .to ja zamówiłam kuriera na wlasny koszt  nie było innej opcji . Nie wyslal mi zdjęć uszkodzeń  tylko dołączył elektroniczny protokół .Dodam ze deska jest całkowicie zniszczona a ceramiczna misa Wc nie uległa uszkodzeniu .

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@gabi1222 sprzedawca ma 14 dni na zwrot kasy od dnia odstąpienia 🙂 tak musisz dać mu upoważnienie - zrzeczenie się roszczeń, lub samemu złożyć reklamacje też możesz jako nadawca 🙂

gabi1222
#2 Obserwator

To jest jakiś druk na to upoważnienie  czy tak odręcznie mogę mu wysłać.Ja mam duże  przypuszczenia ze nie było tam uszkodzeń a jest to celowe działanie bo mam konflikt ze sprzedawca i robi mi na złość  .Jak ja mam xlozyc reklamację  skoro nie widziałam  uszkodzeń  i mam wątpliwości  czy to nie jest zdjęcie innej zniszczonej  deski ?

oznacz moderatorów

Client:28769449
#9 Pomysłodawca

Odpowiadasz za stan towaru do czasu doręczenia go przez kuriera do sprzedawcy. Jeżeli produkt zniszczył się w transporcie, to jest to Twoja wina. W tym przypadku sprzedawca ma prawo do oddania Ci nawet 1 grosza, bo rozumiem, że produkt nie jest już nic wart.

Prześlij mu upoważnienie do złożenia reklamacji i zrzeczenia się zwrotu pieniędzy, albo złóż reklamację sama. Z tym że po przesłaniu upoważnienia sprzedawca ma prawo do wstrzymania się ze zwrotem do czasu decyzji reklamacyjnej.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@gabi1222 konflikt to już sąd, my ani allegro tym się nie zajmują, jak chcesz sam złożyć poproś o zdjęcia kartonu, paczki, wypełnienia, uszkodzeń 🙂 

Wpisz w necie oświadczenie nadawcy o zrzeczeniu się odszkodowania 🙂

gabi1222
#2 Obserwator

Prosze juz  kilkukrotnie nie chce wysłać zdjec  abym mogła zlozyc  ewentualnie sama reklamację    a czas na złożenie  reklamacji mija  bo odebrali 24.02  czyli do dzis

oznacz moderatorów