Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, pierwszy raz skorzystałem ze z odstąpienia od umowy, powód jaki wybrałem to, że dana rzecz mi nie pasuje. Przed tym poinformowałem sprzedającego (widać było już całkowicie inne traktowanie). Złożyłem zwrot na Allegro i jeszcze w ten sam dzień (5 grudnia) porządnie spakowałem przesyłkę (robiąc zdjęcia pakowania i nie naruszonego stanu części). Paczka dotarła 8 grudnia, ale nikt jej nie odebrał i powtórnie dostarczona została 9 grudnia - w środku był tez dokument odstąpienia podpisany z 5 grudnia. Po dostarczeniu próbowałem się dowiedzieć w jakim stanie doszła przesyłka, ponieważ przyłożyłem się do spakowania i był to gabaryt według poczty Polskiej. Sprzedawca ewidentnie mnie zmywał i odpisywał już co drugi dzień, a nie tak jak przy kupnie co 5 minut. Teraz w ogóle nie ma z nim kontaktu.
Moje pytanie to do kiedy sprzedający musi zwrócić pieniądze?
@Pietkiew44 Cześć. 🙂 Sprzedający ma 14 dni na zwrot środków. Jeśli ten termin już minął, to podaj numer zamówienia, skontaktujemy się ze sprzedającym. Ewentualnie możesz rozpocząć dyskusję.
Od kliknięcia zwrotu minęło 13 dni kalendarzowych, od dostarczenia przesyłki minęło 10 dni kalendarzowych.
Ogólnie to nie chciałem robić żadnych sporów. Zobaczyłem ten zamiennik i stwierdziłem, że lepiej dopłacić do oryginału. Tylko po obsłudze sprzedającego widzę problem, w związku z tym że produkt jest warty powyżej 1000 zł wolałem się zabezpieczyć zdjęciami.
@Pietkiew44 to jest bardzo częste na Allegro.
Brak zwrotu pieniedzy w terminie albo bezczelne traktowanie podczas tej procedury. O reklamacji jakiegos towaru juz nie wspomne. To jest dopiero masakra.
Otwórz dyskusję, zaraz zwróci:https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa pamiętaj że sprzedający ma 15dni na zwrot od czasu odstąpienia od umowy zakupu.