Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
bielizna została otwarta, lecz nawet nie przymierzona (był to gorset i po otwarciu już widziałam, że miseczka będzie za duża). Gorset nie był zafoliowany czy zaplombowany, tylko włożony w firmowe pudełko. Sprzedający nie chce przyjąć zwrotu.
@Enka2504 daj link do aukcji, bo pewnie bielizna jest wyłączona z zwrotów
Jak w zwrotach w ofercie było wylączenie ze zwrotu to prawnie może ci zwrotu nie przyjąć
@AlleMakijazPL To co ma kupjacy zrobic jesli otrzyma przyslowiowe majtki czy kosmetyki i wszystko wskazuje ze kupil NOWE a otrzymal ze zwrotu po kims?? Bo sprzedajacy nie chce byc stratny i liczy ze moze sie uda?
I po cholerę obrażasz ludzi ? Popatrz tez zawsze z drugiej strony. Ze np ktos sie modli i moze nawet codziennie aby to sprzedajacy nie byl myslacy inaczej?
Ja sprzedaje kosmetyki zafoliowane
nawet jesli producent nie folje np tuszy
to ja to robię sama
mam profesjonalną zgrzewarkę i kartonik zawsze jest zafoliowany Robię to po to aby nikt mi nie wmówił ze otrzymał tusz czy pomadkę bez zabezpieczania
a i tak zgłaszają nie pasuje mi
odsyłają otwierane
i używane
Niestety mojej aprobaty nie otrzymasz albowiem wiem jak działają te pseudo zwroty z którymi się borykamy my sprzedający na co dzień
Ja wiedzac, ze fabrycznie tusz jest NIE foliowany a otrzymam taki - to od reki zwrot. Dzieki za chwile szczerosci 😂, ze foliujesz sama ..kazdy zwrot mozesz zrobic na sztuke nowke a tu wypisywac co chcesz ..prawda? Wszystko na ten temat.
@Enka2504 Zwroc uwage na ten post. Skad mamy wiedziec ze nie otrzymujemy nawet produktow pseudonowych ze zwrotow tylko ponownie zafoliowanych przez sprzedawce?? Nie pisze rzecz jasna o uczciwych jasno okreslajacych: ze zwrotu, zwrot konsumencki, outlet etc, etc,
Tylko ze te tusze sa nielakowane przez producenta wiec idac twoim tokiem myslenia nie kupisz żadnego
ehh szkoda gadatki
natomiast ja dlatego te Tusze, ( bo o nich mowa )
foliuje, bo ja wiem ze są nowe i nikt ich nie otwierał
a po zawrocie takich klientów pseudo niestety nie wiesz
i nikt żaden randomowy klient nie wmówi mi ze był niezafoliowany
To moje bezpieczeństwo i dbanie o mojego interesy
co więcej nawet jak jest zafoliowany
to ja jeszcze raz foluje ..
zwłaszcza perfumy
aby tu nie doszło co gorsza do podmianki Tureckiej
20 lat sprzedaży to się wypracowało jacy są podli ludzie
Polecam sobie kupić stempelek pieczątke małą i tusz uv np logo twojej firmy i oznakowujesz butelkę perfum jak wróci to lampa uv i widzisz czy twoja czy nie nabijesz stempelek od spodu to mała szansa że się pościera a w normalnym świetle jest niewidoczny
Otrzymałam produkt nie zafoliowany i nie zabezpieczony odpowiednio. Skąd ja mam wiedzieć, że nie był używany? Po to jest 14-dniowe prawo do zwrotu, żeby takie rzeczy móc odesłać.
Sprawa zgłoszona do UOKiK, w celu eliminacji takich nieuczciwych sprzedawców.
Generalnie zle rozpoczecie tematu ..jesli uczciwie i faktycznie tak bylo jak piszesz w drugiej czesci swojego postu :" Gorset nie był zafoliowany czy zaplombowany, tylko włożony w firmowe pudełko. " To nalezalo rozpoczac : Otrzymalam towar nie zafoliowany , nie zaplombowany, tylko włożony w pudełko. Skad mam wiedziec, ze nie jest zwrotem uzywanym przez kogos innego. Dokonalam zakupu NOWYCH produktow FABRYCZNIE zamknietych - tu mam podejrzenia, ze tak nie jest . Dlatego odsylam ...BTW, zawsze warto robic zdjecia czy filmik podczas otwierania ..wiem to chore ale takie sa realia.
@Enka2504 Ja to bym wyjaśnił tą sprawę ze sprzedającym poprzez dyskusję, skoro towar dostałaś nie zafoliowany itd, to dlaczego brak możliwości zwrotu: https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa
@LEW433 Ty byś pewnie chętnie przyjął używaną damską bieliznę? 😂
Ty za to byś pewnie kupił używaną, gratuluje.💩
Nie stać cię na nic mądrzejszego, standard w tamtych stronach, żal takich ludzi jak ty. Także mogę wstawiać rożne rzeczy i tworzyć jak ty ale twój poziom osiągnął dno i siedzi w mule więc nie będę tam do ciebie wchodził. Sprzedający może wysłać używane ale ich z powrotem nie przyjmie, brawo.
@LEW433 I to jest tu beznadziejne bo nie widac komu ktos odpisal na jaki post ..widzimy tylko to :
Nie stać cię na nic mądrzejszego, standard w tamtych stronach, żal takich ludzi jak ty. Także mogę wstawiać rożne rzeczy i tworzyć jak ty ale twój poziom osiągnął dno i siedzi w mule więc nie będę tam do ciebie wchodził. Sprzedający może wysłać używane ale ich z powrotem nie przyjmie, brawo.
Dlatego staram sie dodac jak na poczatku: @LEW433 ..co w ferworze walki nie zawsze sie udaje..dlaczego nie moze to byc z automatu??
Ogólnie to sytuacja jest o tyle kuriozalna, że zwrotu nie ma, ale wymiana na inny towar już tak (z możliwością przymiarki i odesłania, gdyby nie pasowała). Taka propozycje dostałam, rozwiązania tej sytuacji. Ewidentnie nie chodzi o względy higieniczne, ale o kasę.
Napisałam do UOKiK, bo Allegro albo nie rozumie albo nie chce pomóc.
Zresztą tak samo jak pseudo sprzedawcy na tym forum.
napisz do prezydenta może cię Ułaskawi 🙂