anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot do chin

Ulltimathule
#7 Wielbiciel#

Kupiłem przedmiot  który przyszedł z Chin ..zegarek przedmiot jest inny niż na aukcji ..   napisałem o zwrot  kosztów za przedmiot do allegro protect ale  pokazuje mi wiadomość od sprzedawcy ze mam odesłać zwrot do Chin gdzie przesyłka to 200zl .. sprzedawca wysłał  produkt za 30zl . To nie ten zegarek jaki zamawiałem. Nie chcę placic za wysyłkę    Tymbardziej takiej kwoty 200zl a sprzedawca pisał że nie opłaca kosztów wysyłki..

oznacz moderatorów
14 ODPOWIEDZI 14

kostas11
#21 Demiurg#

@Ulltimathule a co się spodziewałeś 😄 Złóż reklamację i poproś o odebranie towaru, a w dyskusji napisz allegro że udostępniasz towar sprzedawcy zgodnie z prawem 😄

________
Κώστας
oznacz moderatorów

sl-aw-ek
#17 Koryfeusz#

@kostas11 temat był wałkowany milion razy - on już zgłosił reklamację i w żadnym wypadku allegro nie będzie nakłaniało kolegi chińczyka do odebrania towaru 😉 

@Ulltimathule "Tymbardziej takiej kwoty 200zl a sprzedawca pisał że nie opłaca kosztów wysyłki.." Jeśli uzna reklamację to musi zwrócić koszt wysyłki - ale oczywiście jak towar dotrze i uzna reklamację 😉 

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@sl-aw-ek napisałem o reklamacji ze względu na to "mam odesłać zwrot do Chin"

________
Κώστας
oznacz moderatorów

Ulltimathule
#7 Wielbiciel#

Dobrze a  co jeśli ja odeślę i on powie że nie ten przedmiot odesłałem..  bo aukcja  dotyczyła zegarka  huawei . Więc co , będzie wołał zgodnie z aukcja huawei? Śmieszne. Bo huawei nie zobaczyłem na oczy od niego 

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@Ulltimathule a czego się spodziewałeś za równowartość paczki szlug ? tym bardziej z Chin...

oznacz moderatorów

NipponShorty
#15 Entuzjasta#

Polecam zwracać  uwagę na to skąd jest wysyłka.

oznacz moderatorów

Ulltimathule
#7 Wielbiciel#

Tak wiem mój błąd.  Dziecko wypatrzyło aukcje cena kilka stówek mniej niż  stacjonarnie.. i to mnie zgubiło 

oznacz moderatorów

NipponShorty
#15 Entuzjasta#

To już tak na przyszłość dodam że nie istnieją promocje o kilkadziesiąt procent taniej. Piszę to z perspektywy popularnego oszustwa gdzie "dostaje się linka" do super oferty - puszczasz blika i znika lewy link do oferty oraz Twoje pieniądze.

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@Ulltimathule jeżeli reklamujesz towar możesz oczekiwać od sprzedającego przesłania etykiety dla odesłania towaru. Jeżeli odstąpiłeś od zakupu, koszt odesłania jest po Twojej stronie. Istotne jest, z jakiego prawa korzystasz. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Ulltimathule
#7 Wielbiciel#

Teraz widzę że kliknelem kilka dni temu zwrot ... czy można   to anulować i wejść w reklamację . Zwrot mam do 17 czerwca ,Skąd mogłem wiedzieć że trzeba zgłosić reklamację myślałem że chodzi o zwrot.

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@Ulltimathule w formularzu zwrotu wyświetlamy podział z informacją, które powody dotyczą reklamacji, a które odstąpienia od zakupu. W przypadku kiedy otrzymujesz produkt z wadą, powinna zostać złożona reklamacja. Jeżeli odstępujesz od zakupu umowa sprzedaży jest uznana za niebyłą i w związku z tym nie przysługują ci prawa z nią związane takie jak reklamacja. Widzę, że prowadzisz w tej sprawie dyskusje. Polecam, żebyś dokładnie (w jednej wypowiedzi) opisała sytuację - np. otrzymałam inny produkt niż opisany w ofercie. Składam reklamację i oczekuję wymiany/naprawy/zwrotu środków (przy roszczeniu zwrotu środków odesłanie w ramach reklamacji też jest po Twojej stronie), i że nie jesteś się w stanie porozumieć ze sprzedawcą. Następnie skorzystaj z opcji [poproś o pomoc allegro]. Doradca zapozna się ze sprawą i wypowie się informując o dalszych krokach. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Ulltimathule
#7 Wielbiciel#

Ale to wszystko jest napisane w dyskusji łącznie ze zdjęciami. 

oznacz moderatorów

pecela
#18 Luminarz#

@Ulltimathule 

Złożenie oświadczenia o odstąpieniu od umowy jest nieodwoływalne (prawo nie przewiduje możliwości jego wycofania). Niestety w twoim przypadku Ignorantia iuris nocet.

A co do kosztów przesyłki to co to za zegarek, że przesyłka wyjdzie 200 zł. List poleceny do Chin kosztuje 25-30 zł (w zależności od masy przesyłki, a raczej zegarek nie waży więcej niż 0,5 kg z pudełkiem). A nawet jakby wysłać paczką, to wychodzi ok 90 zł za priorytet (ok 67 zł ekonomiczna).

ps. 200 zł to chyba za DHL Express (kurier lotniczy).

oznacz moderatorów

Ulltimathule
#7 Wielbiciel#

Pierwszy raz się  tak trafiło. Nigdy nie było  problemu 

oznacz moderatorów