Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kupiłem przedmiot który przyszedł z Chin ..zegarek przedmiot jest inny niż na aukcji .. napisałem o zwrot kosztów za przedmiot do allegro protect ale pokazuje mi wiadomość od sprzedawcy ze mam odesłać zwrot do Chin gdzie przesyłka to 200zl .. sprzedawca wysłał produkt za 30zl . To nie ten zegarek jaki zamawiałem. Nie chcę placic za wysyłkę Tymbardziej takiej kwoty 200zl a sprzedawca pisał że nie opłaca kosztów wysyłki..
@Ulltimathule a co się spodziewałeś 😄 Złóż reklamację i poproś o odebranie towaru, a w dyskusji napisz allegro że udostępniasz towar sprzedawcy zgodnie z prawem 😄
@kostas11 temat był wałkowany milion razy - on już zgłosił reklamację i w żadnym wypadku allegro nie będzie nakłaniało kolegi chińczyka do odebrania towaru 😉
@Ulltimathule "Tymbardziej takiej kwoty 200zl a sprzedawca pisał że nie opłaca kosztów wysyłki.." Jeśli uzna reklamację to musi zwrócić koszt wysyłki - ale oczywiście jak towar dotrze i uzna reklamację 😉
@sl-aw-ek napisałem o reklamacji ze względu na to "mam odesłać zwrot do Chin"
Dobrze a co jeśli ja odeślę i on powie że nie ten przedmiot odesłałem.. bo aukcja dotyczyła zegarka huawei . Więc co , będzie wołał zgodnie z aukcja huawei? Śmieszne. Bo huawei nie zobaczyłem na oczy od niego
@Ulltimathule a czego się spodziewałeś za równowartość paczki szlug ? tym bardziej z Chin...
Polecam zwracać uwagę na to skąd jest wysyłka.
Tak wiem mój błąd. Dziecko wypatrzyło aukcje cena kilka stówek mniej niż stacjonarnie.. i to mnie zgubiło
To już tak na przyszłość dodam że nie istnieją promocje o kilkadziesiąt procent taniej. Piszę to z perspektywy popularnego oszustwa gdzie "dostaje się linka" do super oferty - puszczasz blika i znika lewy link do oferty oraz Twoje pieniądze.
@Ulltimathule jeżeli reklamujesz towar możesz oczekiwać od sprzedającego przesłania etykiety dla odesłania towaru. Jeżeli odstąpiłeś od zakupu, koszt odesłania jest po Twojej stronie. Istotne jest, z jakiego prawa korzystasz.
Teraz widzę że kliknelem kilka dni temu zwrot ... czy można to anulować i wejść w reklamację . Zwrot mam do 17 czerwca ,Skąd mogłem wiedzieć że trzeba zgłosić reklamację myślałem że chodzi o zwrot.
@Ulltimathule w formularzu zwrotu wyświetlamy podział z informacją, które powody dotyczą reklamacji, a które odstąpienia od zakupu. W przypadku kiedy otrzymujesz produkt z wadą, powinna zostać złożona reklamacja. Jeżeli odstępujesz od zakupu umowa sprzedaży jest uznana za niebyłą i w związku z tym nie przysługują ci prawa z nią związane takie jak reklamacja. Widzę, że prowadzisz w tej sprawie dyskusje. Polecam, żebyś dokładnie (w jednej wypowiedzi) opisała sytuację - np. otrzymałam inny produkt niż opisany w ofercie. Składam reklamację i oczekuję wymiany/naprawy/zwrotu środków (przy roszczeniu zwrotu środków odesłanie w ramach reklamacji też jest po Twojej stronie), i że nie jesteś się w stanie porozumieć ze sprzedawcą. Następnie skorzystaj z opcji [poproś o pomoc allegro]. Doradca zapozna się ze sprawą i wypowie się informując o dalszych krokach.
Ale to wszystko jest napisane w dyskusji łącznie ze zdjęciami.
Złożenie oświadczenia o odstąpieniu od umowy jest nieodwoływalne (prawo nie przewiduje możliwości jego wycofania). Niestety w twoim przypadku Ignorantia iuris nocet.
A co do kosztów przesyłki to co to za zegarek, że przesyłka wyjdzie 200 zł. List poleceny do Chin kosztuje 25-30 zł (w zależności od masy przesyłki, a raczej zegarek nie waży więcej niż 0,5 kg z pudełkiem). A nawet jakby wysłać paczką, to wychodzi ok 90 zł za priorytet (ok 67 zł ekonomiczna).
ps. 200 zł to chyba za DHL Express (kurier lotniczy).
Pierwszy raz się tak trafiło. Nigdy nie było problemu