Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry, tydzień temu zwracałem przesyłkę, która dotarła już do sprzedawcy. W szczegółach zwrotu widnieje on jako "Zwrot zgłoszony", mimo że po rozwinięciu szczegółów przesyłki widać, że paczka dotarła już do sprzedawcy dnia 23.05. Status tego zwrotu nadal się nie zmienił, przez co nie otrzymałem jeszcze pieniędzy za zakup. Obawiam się, że może być to spowodowane moim ostatnim wpisem (byliśmy zmuszeni zmienić formę nadania zwrotu przez to, że przedmiot nie mieścił się w skrytce). Czy ktoś z administracji mógłby na to rzucić okiem? Czy może to normalne i po weekendzie należy zaczekać dłużej na zaktualizowanie statusu zwrotu? Z góry dziękuję!
@margaritaxp1 a co na to sprzedawca? Warto zapytać o date zwrotu pieniędzy. Może ma kilkanaście zwrotów dziennie i zapomniał/przeoczył.
Jak była zmieniona opcja zwrotu i w allegro jest inny numer przesyłki to to nie zadziała.
Wiesz, wydaje mi się, że sprzedawca nie ma tu zbyt wiele związanego, obawiam się że coś systemowo może być nie tak, bo jak już wspomniałem po rozwinięciu szczegółów o przesyłce zwrotnej została ona dostarczona 23.05, a tutaj ten status w ogóle nie ruszył i dalej jest na pierwszej kropce.
@margaritaxp1 jeśli zwrot był wysłany inną etykietką niż tą co allegro ci dało to logiczne, że będą inne statusy..
zwrot został wysłany na etykietę którą otrzymałem od allegro.
@margaritaxp1 czy kontaktowałaś się w tej sprawie ze sprzedającym? Najlepszym rozwiązaniem będzie otworzenie dyskusji.
@RaBarbar_ka nie lepiej od razu przedsądowe wezwanie do zapłaty?
@sl-aw-ek dyskusja jest spoko bo rozwiązana szybko spowoduje naliczenie dodatnich punktów do jakości sprzedaży 😎
komedia 😀
co ma do tego sprzedawca, skoro to na allegro status zwrotu się nie zmienił? rozumiem że mimo wszystko mam otworzyć dyskusję ze sprzedającym?