anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot jeszcze nieaktywowanego kodu do Microsoft Store zakupionego przez Allegro

Kuba2339086
#3 Debiutant#

Przez przypadek zamiast kupić podstwawowej wersji gry, to kupiłem dodatek do wersji Premium (dodatek ten nie zawiera podstawki, więc sam jest bezurzyteczny). W ofercie sprzedającego widnieje "Zwrot ograniczony", więc sprzedający odmówił przyjęcia zwrotu. Fakt ten podtrzymało Allegro.

Jest jakaś szansa na zwrot towaru i odzyskania pieniędzy? 

oznacz moderatorów
15 ODPOWIEDZI 15

LEW433
#21 Demiurg#

Tak, ale należy zareklamować a nie zwracać, skoro towar jest niezgodny z opisem to go reklamujesz.

oznacz moderatorów

Kuba2339086
#3 Debiutant#

zapomniałem dodać, że było napisane że to dodatek, tylko to przeoczyłem 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Jak towar zgodny z opisem to nie masz reklamacji, nie znamy opisu oferty.

oznacz moderatorów

Kuba2339086
#3 Debiutant#
oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@Kuba2339086 na screenie pisze zwrot ograniczony rozwiń sobie zakładkę będziesz miał szczegóły, ale jak znam standardowa zawartość że nie można zwrócić zgodnie z ustawą etc

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

W tym wypadku nie przysługuje Ci prawo do odstąpienia od umowy. 
Jedyne co możesz zrobić to np. odsprzedać komuś ten kod. 

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@LEW433 bez przesady nie można reklamować swojego błędu, @Kuba2339086 treści cyfrowe nie podlegają zwrotom ustawowo i zapewne masz w ofercie taką informację więc o tym czy sprzedawca się zgodzi przyjąć taki zwrot wysokiego ryzyka zdecyduje on i jest to jego dobra wola... w ostateczności zostaje ci odsprzedać kod na lokalnie / fb / innej platformie 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Przeczytaj co napisalem.

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

przeczytałem i odnoszę się jak zwykle do lew najpierw pisze potem ogarnia kontekst i musi korygować i tak skorygowałeś po chwili

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@Kuba2339086  Chyba nie popełniłeś żadnego blędu, dokupisz jeszcze sobie "podstawkę" i bedziesz miał komplet. Trochę to na opak ale można przecież  i tak.

Nie ma możliwości zwrotu kodu który przeczytałeś, zapisałeś.  Ile razy będziesz go zwracał to zawsze będzie u ciebie zapisany.

Reklamacji też nie możesz złozyć, no  bo jak? Sam na siebie  naskarżysz że się pomyliłeś?

A dodatek na pewno kiedyś ci się przyda.

Uzupełnienie: faktycznie w opisie gry nie ma informacji w języku polskim że to dodatek,  angielskiego umieć nie musisz.  Masz prawo złożyć reklamację, że brak odpowiedniej  informacji w ofercie.

oznacz moderatorów

Kuba2339086
#3 Debiutant#

może się przyda, ale 150 zł piechotą nie chodzi, trudno

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

Składaj reklamację, powołaj się na brak informacji w języku polskim że to tylko dodatek.  Masz szansę na odszkodowanie.

oznacz moderatorów

Kuba2339086
#3 Debiutant#

xd

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@br. 

IMG_4681.jpeg

IMG_4680.jpeg

oznacz moderatorów

br.