Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Przez przypadek zamiast kupić podstwawowej wersji gry, to kupiłem dodatek do wersji Premium (dodatek ten nie zawiera podstawki, więc sam jest bezurzyteczny). W ofercie sprzedającego widnieje "Zwrot ograniczony", więc sprzedający odmówił przyjęcia zwrotu. Fakt ten podtrzymało Allegro.
Jest jakaś szansa na zwrot towaru i odzyskania pieniędzy?
Tak, ale należy zareklamować a nie zwracać, skoro towar jest niezgodny z opisem to go reklamujesz.
zapomniałem dodać, że było napisane że to dodatek, tylko to przeoczyłem
Jak towar zgodny z opisem to nie masz reklamacji, nie znamy opisu oferty.
@Kuba2339086 na screenie pisze zwrot ograniczony rozwiń sobie zakładkę będziesz miał szczegóły, ale jak znam standardowa zawartość że nie można zwrócić zgodnie z ustawą etc
W tym wypadku nie przysługuje Ci prawo do odstąpienia od umowy.
Jedyne co możesz zrobić to np. odsprzedać komuś ten kod.
@LEW433 bez przesady nie można reklamować swojego błędu, @Kuba2339086 treści cyfrowe nie podlegają zwrotom ustawowo i zapewne masz w ofercie taką informację więc o tym czy sprzedawca się zgodzi przyjąć taki zwrot wysokiego ryzyka zdecyduje on i jest to jego dobra wola... w ostateczności zostaje ci odsprzedać kod na lokalnie / fb / innej platformie
Przeczytaj co napisalem.
przeczytałem i odnoszę się jak zwykle do lew najpierw pisze potem ogarnia kontekst i musi korygować i tak skorygowałeś po chwili
@Kuba2339086 Chyba nie popełniłeś żadnego blędu, dokupisz jeszcze sobie "podstawkę" i bedziesz miał komplet. Trochę to na opak ale można przecież i tak.
Nie ma możliwości zwrotu kodu który przeczytałeś, zapisałeś. Ile razy będziesz go zwracał to zawsze będzie u ciebie zapisany.
Reklamacji też nie możesz złozyć, no bo jak? Sam na siebie naskarżysz że się pomyliłeś?
A dodatek na pewno kiedyś ci się przyda.
Uzupełnienie: faktycznie w opisie gry nie ma informacji w języku polskim że to dodatek, angielskiego umieć nie musisz. Masz prawo złożyć reklamację, że brak odpowiedniej informacji w ofercie.
może się przyda, ale 150 zł piechotą nie chodzi, trudno
Składaj reklamację, powołaj się na brak informacji w języku polskim że to tylko dodatek. Masz szansę na odszkodowanie.
xd
No tak, odszczekać muszę..... 😡