anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot kosztów dostawy

Mirkakaw
#7 Wielbiciel

Dzien dobry, chciałam zapytać czy jeśli dokonałam zakupu u jednego sprzedawcy kilku rzeczy , a on je wysłał w osobnych paczkach i doliczył do każdej paczki koszt wysyłki, mogę przy zwrocie domagać się zwrotu kosztów wysyłki. Dopiero po wysyłce zauważyłam że są trzy paczki i do każdej doliczony koszt wysyłki. Dodam że sprzedawca dał taką informację, tylko ja nie zauważyłam, spotkałam się pierwszy raz z taką sytuacją. Wiem moje gapiostwo, więc proszę bez komentarzy że za gapiostwo się płaci, tylko czy jest jakiś wyjście z tej sytuacji.

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Normalnie powinien z każdej paczki zwrócić za przedmiot + najniższy koszt dostawy dostępny w ofercie (0zł za smart sie nie liczy). Paczki zostały wysłane zgodnie z zakupem, wiec w sumie nic sie nie zmienia.

(Allegro dzieli użytkowników, by rządzić).
oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@Mirkakaw w przypadku odstąpienia od zakupu sprzedawca powinien zwrócić Ci koszt najtańszej dostawy, którą udostępnił w ofercie. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Mirkakaw
#7 Wielbiciel

Czy jest opcja na Allegro żeby wysłać zwrot za darmo?

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Mirkakaw sprawdź w zakładce ,, zwroty ,,

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@Mirkakaw to zależy od pierwotnej metody dostawy w zamówieniu. Jak klikniesz zwrot, to pokażemy ci dostępne opcje. Jeżeli była to dostawa InPost, powinnaś mieć możliwość darmowego zwrotu 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów