Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, anulowałam zakup od Belgijskiego sprzedającego jednak płaciłam blikiem bo była taka opcja. Jak teraz odzyskać pieniądze? Napisałam do sprzedającego ale i tak się boje, że ich nie odzyskam. Czy allegro ma jakąś ochronę kupującego w tym przypadku?
Tak jak zakup przez Allegro!
nie rozumiem możesz bardziej wyjaśnić
Jak kupujesz przez Allegro i anulujesz zakup to zwróci Ci sprzedający środki, jest tu wiele ostatnio oszustw i zakupy są "niby " przez Allegro ale przez podesłany link i nie są to oferty Allegro>
To jak sprawdzić czy to przez allegro? Sklep z którego kupiłam ma niby dobre opinie na allegro. Kupiłam blikiem ale w Belgii raczej tego nie ma więc nie wiem jak mi zwrócą te środki.
To nie ma znaczenia jak płacisz, po anulowaniu zakupu sprzedający zwraca środki do Allegro a one wracają do Ciebie tam skąd wyszły.
Uspokoiłeś mnie. Dziękuje
a co jeśli kupujący nie zwróci pieniędzy do allegro? Czy wtedy jest jakieś odszkodowanie od allegro czy jak to wygląda?
Masz zakup tu" Moje zakupy": https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/kupione na pewno zakup przez Allegro? jeżeli tak to środki odzyskasz!
Tak jest w moje zakupy i status jest anulowane.
To nie martw się środki wrócą.Wg regulaminu Allegro w 2dni a wg prawd sprzedający powinien zwrócić niezwłocznie ale ma max14dni.
A mi allegro dało automatyczną wiadomość, że sprzedający ma 2 dni na zwrot pieniędzy więc już nie wiem
Sprzedający zlecił niby zwrot ale nie dostałam żadnego maila od allegro. Napisałam do allegro i powiedzieli, że dzisiaj sprzedający zlecił zwrot i jest w trakcie weryfikacji. Co z tym mailem?
Teraz kupiłaś przez allegro to nie ma się czym przejmować. A na przyszłość zamiast linku wołaj numer oferty, wklejasz to w wyszukiwarkę allegro, klikasz szukaj i samo znajdzie ofertę bez ryzyka wejścia na podstawiona stronę. Poza tym jak się ma cały czas zalogowane konto to od razu widać, że podstawiona strona woła danych do logowania... Nie którzy się przyglądają każdej literce w linku ale chyba by mi się nie chciało... Prościej i bezpieczniej po numerze. Jedyny minus, że na lokalnym go nie ma.