anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot kosztów przesyłki zwrotnej

MAMY ROZWIĄZANIE!
Prezes-Artek
#8 Zapaleniec#

Witam. 

Mam mały problem kupiłem przedmiot 16.09.2020 ok 11,30 i tego samego dnia ok 14,30 odstąpiłem od umowy a sprzedający mimo to 17.09.2020 wysłał mi przedmiot. Nie wiem co mam teraz zrobić, nie odbierać towaru? Czy odebrać i odesłać towar tylko kto w takim przypadku pokrywa koszty przesyłki zwrotnej? 

Pozdrawiam

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9
Vryko
#18 Luminarz#

Kupione od firmy czy od osoby prywatnej?

#21 Demiurg#

Nic, nie odbierać.Jak kupiłeś i po zakupie poinformowałeś sprzedawcę o odstąpieniu od umowy, przed zmianą statusu przesyłki.

oznacz moderatorów
Vryko
#18 Luminarz#

W sumie odważne stwierdzenie 😉 Teoretycznie zaś - sprzedawca prywatny sprzedał 20 kilo astrachańskiego kawioru w opakowaniu zastępczym. Nie dostał tez powiadomienia, że klientowi się odwidziało. Towar ten mógł wytrzymać 2 dni w w/w opakowaniu, ale że klient nie odebrał, a po drodze był weekend - paczka wróciła  z dobrze już rozwiniętą cywilizacją wewnętrzną. Pytanie zasadnicze - kto powinien na tym stracić? 😉

#21 Demiurg#

Możliwości kupującego, zmienić .

oznacz moderatorów
Prezes-Artek
#8 Zapaleniec#

Kupione od firmy część samochodowa, status przesyłki pojawił się dzień po odstąpieniu od umowy. 

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

@Prezes-Artek  Nie musisz odbierać,

oznacz moderatorów
Prezes-Artek
#8 Zapaleniec#

A sprzedający ma obowiązek zwrócić mi koszty przedmiotu i przesyłki czy samego przedmiotu jak nie odbiorę przesyłki?

oznacz moderatorów
xyz96
#21 Demiurg#

@Prezes-Artek  Jeśli odstąpiłeś od umowy przed wysyłką, nie odbieraj towaru. Sprzedawca w takiej sytuacji wysłał to na własny koszt i własne ryzyko. Ma obowiązek zwrócić Ci koszt towaru i koszt wysyłki do Ciebie.

Jeśli będzie problem ze zwrotem całej wpłaty, otworzysz mu Dyskusję; https://allegro.pl/dyskusje/nowa i poprosisz tam o pomoc pracownika Allegro. Szybko wszystko odda.

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

@Prezes-Artek Musi ci oddać  wszystko to co mu przelałeś.Jak nie odbierzesz to kosztów przesyłki nie ma.

oznacz moderatorów